Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia s'uneix al Dia contra la LGTBIfòbia en l'esport

Santa Eulàlia s'uneix al Dia contra la LGTBIfòbia en l'esport

19/02/2024

Els equipaments esportius del municipi lluïran les banderes de l'arc de Sant Martí per sensibilitzar entitats, clubs, esportistes i famílies

Avui, 19 de febrer, és el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia en l'esport i Santa Eulàlia s'afegeix a la reivindicació, sota el lema "A Santa Eulàlia tothom és benvingut a l'esport menys l'homofòbia". El missatge és una crida i compromís de totes les persones, sigui quina sigui la seva orientació sexual, identitat o expressió de gènere, per garantir la participació en l'esport i l'activitat física. Durant aquesta setmana trobareu a les instal·lacions esportives del municipi el cartell i la bandera LGBT.

Si bé la LGTBIfòbia està present de forma transversal en tots els espais de la nostra societat, dins del món de l'esport la invisibilitat del col·lectiu s'acusa. La LGTBIfòbia segueix sent una lacra en l'àmbit esportiu i és per això que l'Ajuntament ha demanat la implicació i col·laboració de les entitats de Santa Eulàlia, ja que és necessari que els clubs esportius continuin lluitant en contra de les discriminacions i educant en contra de les actituds homòfobes.

L'esport fomenta els valors d'inclusió, col·laboració, respecte i treball en equip i, per tant, des d'aquí cal un compromís amb la lluita ferma contra la discriminació per orientació sexual i identitat de gènere i contra actituds LGTBIfòbiques, físiques i/o verbals.

En compliment de la Llei 11/2014, del 10 d'octubre, per garantir els drets del col·lectiu LGTBI i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia, el món de l'esport reivindica el dret de totes les persones a practicar esport, combat la discriminació de les persones LGTBI i denuncia qualsevol mena d'agressió, discriminació o incitació a la violència envers aquest col·lectiu, dins i fora del terreny de joc. El 19F se celebra amb motiu del dia del naixement de Justin Fashanu, primer futbolista que va fer pública la seva homosexualitat.

Arxivat a: Esports, Igualtat i Gènere
Cartell 19F
19F Dia contra la LGTBIfòbia en l'esport

Arxius adjunts