Portada > Actualitat > Notícies > El Dia Mundial de l'Activitat Física vol promoure l'esport per millorar la salut i el benestar

El Dia Mundial de l'Activitat Física vol promoure l'esport per millorar la salut i el benestar

05/04/2024

El lema d'enguany per reduir el sedentarisme és "Mou-te, i viu feliç"

Demà, 6 d'abril, Catalunya se suma al Dia Mundial de l'Activitat Física (DMAF) amb l'objectiu de promoure l'activitat física i reduir el sedentarisme com a elements fonamentals de salut i benestar.

Sota el lema "Mou-te, i viu feliç", la celebració d'aquest dia referma el compromís per promoure hàbits de vida activa per a tota la població. El DMAF és una iniciativa conjunta entre la Secretaria General d’Esport i Activitat Física (SGEAF) i l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT).

Com celebrar-lo?

Algunes recomanacions per introduir l'activitat física en el nostre dia a dia són incloure petites accions a l'escola, la universitat, la feina, a casa i al medi natural, entre d'altres. Al document adjunt a aquesta notícia hi trobareu alguns trucs per tenir energia i sentir-se millor.

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) recomana:

  • Acumular un mínim de 150-300 minuts d’activitat física d’intensitat moderada a la setmana en persones adultes i gent gran.
  • Acumular un mínim de 60 minuts d’activitat física d’intensitat moderada-vigorosa cada dia en infants i adolescents.
  • Limitar el temps destinat a activitats sedentàries, especialment el temps de pantalla durant el temps lliure, i substituir-lo per activitat física de qualsevol intensitat.

En aquest enllaç hi trobareu diferents "Trucs per ser actius" i en aquest, les rutes saludables de municipis de Catalunya que participen en el Pla d’Activitat Física, Esport i Salut (PAFES) i en les quals el recorregut per caminar assegura la dosi d’activitat física diària que es necessita en benefici de la vostra salut.

Arxivat a: Esports
DMAF 2024
DMAF 2024
DMAF 2024

Arxius adjunts