Portada > Actualitat > Notícies > Unes 22.000 unitats de planter venudes al Lliga't a la Terra

Unes 22.000 unitats de planter venudes al Lliga't a la Terra

22/04/2024

Un miler de persones van passejar al llarg del dia per la 14a edició de la fira de Santa Eulàlia

L'exterior del Centre Cívic i Cultural La Fàbrica va acollir aquest dissabte la 14a fira Lliga't a la Terra, organitzada per la regidoria de Fires i Sector Primari de l'Ajuntament i el Consell Comarcal del Vallès Oriental, que va comptar amb parades de productes de proximitat i diversos tallers i activitats. En total, van passar per la fira unes 1.000 persones al llarg de tot el dia.

A la fira es van vendre unes 22.000 unitats de planter, la gran majoria de tomaqueres i unes 3.000 d'altres hortalisses com porros, enciams, remolatxes, albergínies i pebrots. A banda de les 11.500 unitats de tomaqueres que professionals i aficionats es van poder endur el mateix dissabte, se'n van encarregar 8.100 més que es recolliran a finals de mes.

Manel Imedio, regidor de Fires i Sector Primari de Santa Eulàlia, va explicar que "en un context de sequera, cal optimitzar el reg i fer servir el gota a gota; cal ser respectuosos i conscients". Imedio va posar en valor els professionals del sector primari i va considerar que cal buscar solucions per fer front a la pujada de preus i a la manca de relleu generacional.

Per la seva banda, el gerent del Consell Comarcal, Carles Fernández, va ressaltar la tasca de recuperació de varietats de tomàquets i, alhora, la xarxa de productors locals: "Facilitem que productes del territori tinguin espai on poder distribuir-se".

La fira va repetir el dinar popular elaborat per Can Candelich i que va vendre els 120 tiquets disponibles. També van comptar amb un gran èxit de participació la visita a l'Hort de l'Espelt al Molí d'en Vendrell, els tallers i la presentació del llibre "De l'hort al plat" de Pep Salsetes. A la tarda, grans i petits van poder gaudir d'un taller, el berenar i l'espectacle de màgia. L'organització també va disposar un photocall amb dos tractors d'època, cedits pels Amics dels tractors d'època del Vallès, on els visitants van poder-se fer fotos com a record pel seu pas per la fira.

A la fira hi han col·laborat Llavors Orientals, Mancomunitat de la Vall del Tenes, Turisme Vallès i El Molí d'en Vendrell. Compta amb el suport de Diputació de Barcelona i Xarxa de Productes de la Terra.

El mercat de llavors contribueix a preservar les espècies antigues de tomàquets locals, que es vendran a la Fira del Tomàquet del juliol a Santa Eulàlia.

Arxivat a: Fires i Sector Primari, Promoció Econòmica
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra
Lliga't a la Terra