Portada > Actualitat > Notícies > El ple municipal aprova una moció per regular les bonificacions de les plaques solars

El ple municipal aprova una moció per regular les bonificacions de les plaques solars

31/07/2020

El padró d’habitants ja suma més de 7.400 persones censades a Santa Eulàlia

El ple ordinari celebrat aquest dijous a la sala Pau Casals de la Biblioteca-Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja ha aprovat per unanimitat una moció per a la “modificació parcial de la disposició transitòria de l’Ordenança fiscal 1 Impost sobre els Béns Immobles per a l’exercici 2020”. Aquesta moció pretén establir el compromís de l’Ajuntament en modificar aquesta ordenança, que afecta les llars que van instal·lar plaques fotovoltaiques. A diferència del 2019, les ordenances d’aquest exercici contemplen un topall de 300 euros en els expedients instal·lats a partir de l’1 de gener del 2020.  En un error d’interpretació de les ordenances, l’Organisme de Recaptació i Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona va aplicar el topall de 300 euros d’aquesta bonificació a totes les plaques de manera unànime, tot i que els expedients de l’any 2019 no tenien topall.

Respecte a aquesta moció, Ramon Vilageliu d’Independents-ERC va manifestar que era necessari fer aquesta modificació i fer-la de manera unànime. També es van mostrar satisfets i a l’espera de veure com ho entomarà el futur plenari municipal. Susana Barroso, de Ciutadans, apuntava que tot el que tingui a veure amb bonificacions d’IBI obtindria el vot favorable de la seva formació. Barroso també va suggerir a l’equip de govern que més enllà del medi ambient, s’hauria de pensar en bonificacions per a les famílies, posant especial èmfasi en les nombroses i monoparentals. Al seu torn, Abraham Requena de SER-CP va ser crític amb el topall de 300 euros i assenyalava que una moció no solucionaria aquest problema. Francesc Bonet va tancar el torn d’intervencions explicant que es presentava aquesta moció precisament per demostrar la voluntat de l’Ajuntament de realitzar aquest canvi, ja que les Ordenances Fiscals només es poden modificar un cop l’any, quan s’aproven a l’inici d’un exercici.

Els altres punts de l’ordre del dia van establir els dies 30 de juliol del 2021 i 10 de desembre del 2021 com a festius locals, coincidint amb les festes majors d’estiu i d’hivern.

També es va aprovar el padró d’habitants, que xifra el nombre de persones censades al municipi a 1 de gener del 2020 en 7426, 138 més que l’any passat. Concretament són 3.699 dones i 3.727 homes

Un altre punt que es va sotmetre a votació va ser la declaració del mes d’agost inhàbil pel que fa als tràmits d’expedients d’urbanisme i d’activitats. La mesura, que porta diversos anys repetint-se, es fa als efectes del millor funcionament i millor garantia pels administrats.

El ple de l’Ajuntament també va aprovar amb 12 vots a favor i 1 abstenció l’aprovació provisional d’una modificació del POUM.

En l’apartat d’informació diversa, l’alcalde Francesc Bonet va informar el plenari municipal del següent:

- Francesc Turrillo es jubila com a cap de la policia local. Francesc Bonet va agrair en nom de tot l’Ajuntament la tasca de Turrillo al capdavant de la policia durant 36 anys. Francesc Turrillo, que es trobava entre els assistents del ple, va agrair el suport rebut per part de l’Ajuntament i va recalcar que surt satisfet de la seva tasca feta al municipi i manifestant la seva voluntat de seguir ajudant.

- El passat dimecres 22 de juliol es van iniciar les obres de l’edifici Font del Rieral, que prendran més intensitat a partir de setembre.

- Actualment hi ha 11 casos actius de Covid-19 a la Vall del Tenes, però cap d’ells és a Santa Eulàlia. El tancament del CAP es va produir pel possible positiu d’una persona de la plantilla mèdica.

- Finalitza la Festa Major d’estiu aquesta darrera setmana sense cap incidència i complint totes les mesures de seguretat.

- Les dades actualitzades del Porta a Porta del 2019 situen Santa Eulàlia com a 1r municipi del Vallès. Respecte al 2018 som el municipi que més augmenta en percentatge de reciclatge.

- S’han aprovat les bases per la convocatòria de 3 places d’agent de policia local i una promoció interna per la plaça de caporal i assumirà les funcions de cap del cos. Pròximament s’anunciarà als mitjans municipals.

Adjunt a aquesta pantalla trobareu el text de la moció. Pròximament també trobareu l’enllaç al vídeo de la sessió de ple al complet.

Ple de l'Ajuntament

Arxius adjunts