Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia celebra la Diada Nacional de Catalunya entre mascaretes i distància

Santa Eulàlia celebra la Diada Nacional de Catalunya entre mascaretes i distància

12/09/2020

L'acte va comptar amb la participació d'Aspriu, el TNT i la Colla de Gitanes

Divendres passat Santa Eulàlia va celebrar, com cada onze de setembre, la Diada Nacional de Catalunya, enguany marcada per la situació sanitària de la Covid-19. La plaça Onze de Setembre va perdre el testimoni per segon any consecutiu d'aquesta celebració: l'any passat per l'amenaça de pluja, i aquest 2020 per poder garantir les mesures de seguretat. Així doncs, el Parc de Can Font ha estat escenari de la Diada d'enguany, lloc que ha permès situar moltes més cadires a l'ombra amb la pertinent distància de seguretat.

L'acte va començar amb el ball d'homenatge, interpretat per diversos balladors i balladores de la Colla de Gitanes de Santa Eulàlia. Seguidament va ser el torn del duet Aspriu, amb els seus poemes musicats, i diverses lectures del TNT. Concretament, el Teatre Nacional del Tenes va llegir el testimoni de diverses persones de Santa Eulàlia que, al llarg de la història, han viscut diverses pandèmies mundials: la pesta negra del segle XIV, la pesta de la guerra dels Segadors del segle XVII, la grip espanyola del segle XX i, finalment, la Covid-19. Després, la regidora de Cultura Anna Montes va pronunciar el manifest de l'Onze de Setembre, on apel·lava a la reconstrucció del nostre país després d'aquesta crisi sanitària i afirmava que "Catalunya porta segles lluitant contra d’adversitat". 

L'acte va concloure amb l'ofrena floral d'una trentena d'entitats i el cant de l'himne oficial de Catalunya, els Segadors, que va interpretar la Cobla Ciutat de les Roses.

Arxivat a: General
Desplegament de la Senyera
Aspriu
Les entitats, durant l'ofrena floral
L'ofrena floral al complet