Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Santa Eulàlia se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

25/11/2020

Les diferents activitats de commemoració del 25N es fan durant tota aquesta setmana i majoritàriament en línia

Santa Eulàlia se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, el 25N, amb un programa d'actes que es fan, principalment, en línia degut a la situació sanitària actual. Els actes van començar dimarts amb una conferència en línia titulada "Història & Crispetes: feminismes 1920-2020" per oferir una visió de la violència de gènere al cinema. Avui, 25 de novembre, s'han organitzat dos tallers, un dirigit a l'alumnat de 4t de l'Institut de La Vall del Tenes i un altre, també telemàtic, sobre els micromasclismes, per reflexionar a partir de diferents imatges i situacions el micromasclisme present al dia a dia.

Demà dijous 26 de novembre, al ple ordinari es llegirà el manifest del 25N per part de les regidories de l'Ajuntament. La setmana clourà divendres 27 amb un taller en línia titulat "Desvetllem el secret ocult de les cançons", una activitat dinàmica a partir de l'escolta de cançons molt conegudes per reflexionar sobre el seu contingut. És una activitat gratuïta i cal inscripció prèvia a La Fàbrica, per telèfon (93 844 86 59) o correu electrònic ((Necessites javascript per veure aquest correu-e)). El mateix divendres hi haurà una trobada telemàtica amb Mariel Sangrà Martínez, autora del llibre "Si las paredes hablasen". Us podeu inscriure en aquest enllaç, per qualsevol consulta podeu enviar un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e).

La regidora de Polítiques de Gènere, Anna Montes, ha explicat que "aquest 25N no es només per visibilitzar la importància d'erradicar la violència de gènere, sinó que també cal anar un pas més enllà i abordar l'arrel del problema, que és el masclisme". Anna Montes ha afegit que "es tracta d'un tema col·lectiu" i, per això, és necessària la implicació de l'administració, entitats, associacions i tota la ciutadania en general.

Adjunt a aquesta pantalla hi podeu trobar el material elaborat des de la Regidoria de Gènere per treballar en la prevenció i sensibilització de la violència envers les dones.

Malauradament, l'augment en la detecció de casos de violència envers les dones aquest any s'ha multiplicat per 18 a l'Atenció Primària Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS). Concretament, el 2019 es van detectar 22 casos i al 2020 la xifra ha augmentat fins a 399. Aquests es distribueixen en 161 casos al Barcelonès Nord i Maresme, 137 casos al Vallès Occidental i 101 al Vallès Oriental.

En el decurs del 2019 es va formar una comissió per abordar la violència masclista envers les dones i criatures, la qual ha realitzat formació per als professionals i s'han actualitzat procediments i circuits al territori, que han estat clau per augmentar la detecció de casos. A més, la incorporació en el seguiment de l'embaràs de la detecció de la violència masclista també ha contribuit a incrementar la detecció d'aquestes situacions i la incorporació de treballadores socials n'ha permès fer el seguiment. En concret, al Vallès Oriental l'ICS compta amb 16 equips d'atenció primària que atenen en 26 centres d'atenció primària, 10 consultoris locals i un centre d'urgències d'atenció primària.

Arxivat a: General
25N
Actes 25N

Arxius adjunts