Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia de Ronçana se suma el 6 de maig al "Let's Clean Up Europe"

Santa Eulàlia de Ronçana se suma el 6 de maig al "Let's Clean Up Europe"

27/04/2022

Uns 240 alumnes de l'IES La Vall del Tenes participaran en la recollida de residus al municipi

El divendres 6 de maig, uns 240 alumnes de 1r i 2n d'ESO de l'IES La Vall del Tenes ajudaran a netejar deu zones properes a l'institut, en una acció coordinada per l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana en el marc de la campanya "Let's Clean Up Europe". Es tracta d'una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d'aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges i marges de rius, entre d'altres.

 

Cada grup recollirà de forma selectiva envasos, paper i cartó, vidres i altres residus i, al finalitzar l'activitat, es farà un recompte del total de deixalles. En l’edició del 2019, es van recollir gairebé 300 quilos, i en la darrera  edició fins a 459 quilos de residus de diferents punts de Santa Eulàlia.

 

Aquest any, segueix en marxa el repte "Catalunya CleanUp Challenge", a través del qual es pretén arribar a les 100.000 captures d'imatges de residus i geolocalitzar-les en una aplicació mòbil. La campanya és oberta a tothom i cal descarregar-se l'app Litterati i introduir el codi CATALUNYA per començar a geolocalitzar.

 

Des de la Regidoria de Medi Ambient, hi ha un compromís ferm amb aquestes campanyes. Es van iniciar recollides dirigides a la ciutadania en general el 2016 i 2017, i des del 2019 s’han adreçat a l’alumnat de l’IES Vall del Tenes, sent des de llavors un èxit de recol·lecta i també conscienciació de la joventut del municipi.

Cartell guanyador: Let's clean up Europe - Santa Eulàlia de Ronçana 2021 - Elisabeth Ugartech.

Arxivat a: Medi Ambient, General
Plantilla notícia Cartell Elisabeth Ugarteche
Cartell Elisabeth Ugarteche