Portada > Actualitat > Notícies > Més de 730 persones ja s'han registrat a l'apartat de Residus de l'app de l'Ajuntament

Més de 730 persones ja s'han registrat a l'apartat de Residus de l'app de l'Ajuntament

03/06/2022

Aquest gener va entrar en funcionament l'app per fer les aportacions a la deixalleria i es va implantar a Santa Eulàlia la nova taxa de residus

Santa Eulàlia de Ronçana és líder en la recollida selectiva de residus, ara ja amb un percentatge del 92%. Aquests resultats tan positius per a Santa Eulàlia són gràcies a la bona feina que fan tots els veïns i veïnes a casa seva a l'hora de separar les fraccions. Per continuar motivant el reciclatge, evitar el turisme de residus i els abocaments indeguts, l'Ajuntament bonificarà amb un 10 % les persones que facin, almenys 10 aportacions a la deixalleria. Per a registrar totes les entrades, i beneficiar-se d'aquest descompte, cal fer ús de l'app de l'Ajuntament, 'apartat de 'Residus'. Des del gener de 2022, més de 730 persones ja s'han inscrit a l'aplicació.

Aquesta gestió de registre forma part de la implantació de la nova taxa de residus, vigent des de l'1 de gener de 2022. La taxa vol beneficiar aquelles famílies que facin ús del porta a porta i que generin poca resta. En concret, s'aplicarà una bonificació del 5% per les que facin entre 16 i 26 aportacions l'any de resta, amb la idea que en un futur es pugui fer recollida del rebuig quinzenalment. Per contra, totes les famílies que no facin ús del porta a porta, seran penalitzades amb un 50%. Podeu consultar els detalls de la nova taxa en aquesta notícia.

Per poder comptabilitzar les aportacions a la deixalleria cal disposar de l'aplicació de l'Ajuntament, i registrar-se a l'apartat 'Residus':

Aquelles persones que tinguin dificultats per a fer la gestió de l'aplicatiu o no tinguin accés a les noves tecnologies, poden posar-se en contacte amb l'OAC de l'Ajuntament i demanar cita prèvia per a poder-los resoldre els dubtes o incidències.

 

Arxivat a: General, Medi Ambient
app residus i taxa notícia
nova taxa escombraries
bonificació penalització taxa escombraries

Arxius adjunts