Portada > Actualitat > Notícies > Ajuts per a la prevenció d’incendis forestals en boscos de titularitat privada

Ajuts per a la prevenció d’incendis forestals en boscos de titularitat privada

07/06/2022

El termini de presentació de sol·licituds s'estén fins al 27 de juny de 2022

Per primera vegada a la història es convoquen uns ajuts específics per actuar en zones estratègiques de propietat privada per reduir la vulnerabilitat dels boscos davant del foc. Els nous ajuts s’emmarquen en el Pla de prevenció d’incendis 2022-2025 de la Generalitat de Catalunya, que suposa una inversió total de més de 72 milions d’euros. 

El Centre de la Propietat Forestal gestionarà aquests ajuts, que es poden sol·licitar fins al 27 de juny de 2022, per dur a terme actuacions silvícoles per a la reducció de la càrrega de combustible en determinades àrees estratègiques que donin lloc a estructures de vegetació de baixa vulnerabilitat al foc de capçades. Es tracta d’integrar el foc de manera real en la gestió forestal en aquells boscos de propietat privada, que a Catalunya representen al voltant del 75% de la superfície forestal. Tot això persegueix que amb aquests nous ajuts es duguin a terme aquelles actuacions allà on poden ser més eficaces i eficients (mapa adjunt) i que es produeixi un canvi en la reducció de la vulnerabilitat d’aquestes estructures forestals.

Les sol·licituds les poden dur a terme les persones físiques i jurídiques titulars de terrenys forestals privats, les agrupacions sense personalitat jurídica de titulars de terrenys forestals privats de finques adjacents i les associacions de propietaris de terrenys forestals privats legalment constituïdes i amb personalitat jurídica pròpia i inscrites en el registre corresponent (excloses les ADF).

Podeu consultar la normativa en aquest enllaç.

Adjunt a aquesta notícia hi trobareu tota la documentació relacionada amb la convocatòria. Si teniu qualsevol dubte podeu posar-vos en contacte amb el departament de Medi Ambient de Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: Medi Ambient
ajuts incendis forestals
Mapa de zones. Cartografia actualitzada a 30 de maig

Arxius adjunts