Portada > Actualitat > Notícies > El projecte Porta’m, nascut el 2016, es consolida amb 6.452 serveis des de la posada en funcionament

El projecte Porta’m, nascut el 2016, es consolida amb 6.452 serveis des de la posada en funcionament

08/06/2022

El transport i l’acompanyament de les persones grans de Santa Eulàlia de Ronçana compta amb 81 persones beneficiàries i 5 modalitats d’ajudes.

L’octubre de 2016 va entrar en funcionament el projecte Porta’m, la iniciativa de l'Ajuntament de Santa Eulàlia per donar resposta als problemes de mobilitat reduïda de la gent gran. Un sistema pràctic, flexible i ambientalment sostenible.

L’agent comunitari va iniciar-se prestant assistència a una dotzena de persones que, ja havien sol·licitat el servei abans que aquest es posés en marxa; el primer any en funcionament va acabar donant servei a 27 persones. Des de la creació, el departament de Benestar Social ha detectat un augment de persones beneficiàries, en excepció de durant la pandèmia de la Covid-19, i avui ja són 81 les persones beneficiàries d’aquest servei. Del 2017 al 2019 es van dur a terme el volum més gran de serveis, durant el 2020 el funcionament es va veure afectat per tancament de serveis, reducció de visites al CAP. L’Ajuntament ja va notar un creixement notable el 2021 i pronostica tornar a les xifres de 1.300-1.500 serveis a l’any. En aquests primers mesos de 2022 ja s’han realitzat 556 assistències.

D’un inici, es van projectar tres branques diferenciades. Porta’m al CAP,  Porta’m de la Farmàcia i Porta’m de la botiga. Aquestes línies de treball s’ha mantingut vigents des de la creació del projecte, i se n’han afegit dues més: Porta’m de la Biblioteca i Porta’m socialitzador, mesura iniciada l’abril de 2017 per connectar les persones usuàries amb el Casal d’Avis i per assistir als Tallers de memòria de La Fàbrica.

Aquest servei de desplaçament a demanda en poden gaudir les persones majors de 65 anys amb mobilitat reduïda que tinguin uns ingressos de la unitat familiar inferior a 2,5 del sou mitjà interprofessional i que no disposin de suport familiar o veïnal. Igualment, des de Serveis Socials d’atenció primària valoren sol·licituds concretes.

Totes les peticions s’han de fer a través del departament corresponent, contactant per telèfon al 93 844 80 25 (extensió 2) o per correu electrònic (Necessites javascript per veure aquest correu-e)  Un cop s’ha confirmat l’assistència, el telèfon de contacte per fer les comandes és el 687 541 935, operatiu de dilluns a divendres, i fins a les 11 del matí, per a fer els encàrrecs.

La infraestructura amb les que compta el Porta’m al CAP, és una furgoneta adaptada, de 9 places, que disposa de plataforma elevadora, per a desplaçar les persones usuàries fins al centre de salut. Aquesta és l’ajuda més demanada i consolidada. Pel que fa a la modalitat Porta’m de la Farmàcia, es gestiona l’entrega segons la prescripció mèdica;iel Porta’m de la botiga i de la Biblioteca, es coordina amb Ronçana Comerç Actiu i la Biblioteca amb l’agent comunitari que porta allò que encomanen a les cases de les persones que gaudeixen del servei.

La iniciativa l’organitza el departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, amb el suport de Ronçana Comerç actiu i l’Institut Català de la Salut.

Podeu consultar tots els detalls i iniciar el tràmit de sol·licitud en aquest enllaç.

 

Els comerços participants al Porta’m de la botiga són:

 

 

Arxivat a: Benestar Social, General
Porta'm 2022 notícia
Porta'm 2022
Porta'm de la botiga
Porta'm de la botiga - RCA
Porta'm Socialitzador - La Fàbrica
Àvies al transport
Porta'm Socialitzador - La Fàbrica - RCA
Àvies al transport -
Àvies al transport - -
tècnica Porta'm
Porta'm al podòleg

Arxius adjunts