Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament requereix als propietaris de parcel·les sense edificar que sigun netejades abans de Sant Joan

L'Ajuntament requereix als propietaris de parcel·les sense edificar que sigun netejades abans de Sant Joan

17/06/2022

Es tracta d'una mesura de prevenció d'incendis forestals d'obligat compliment abans del 23 de juny

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana va demanar, el passat mes de maig, als propietaris de parcel·les sense edificar que les fessin net dels espais corresponents abans de la revetlla de Sant Joan, d'acord amb l'article 3.1 de la Llei 5/2003, de 22 d'abril, de mesures de prevenció d'incendis forestals en les urbanitzacions sense continuïtat immediata amb la trama urbana. Cal, per tant, que abans del 23 de juny, els terrenys d'aquestes parcel·les es mantinguin lliures de vegetació seca i amb la massa arbòria aclarida, segons el Decret 123/2005, de 14 de juny, que concreta les condicions que han de reunir les parcel·les no edificades. Totes les persones propietàries de parcel·les que hagin dut a terme aquestes actuacions, us demanem que ho comuniqueu a l'Ajuntament.

 

Adjunt en aquesta notícia podreu trobar un recull de bones pràctiques i consells per a la prevenció d'incendis així les mesures que s'han de prendre en cas d'incendi. 

 

Consells per millorar la pretecció de l'habitatge:

- Al voltant de la façana mantingueu una franja lliure de vegetació i de restes vegetals de 2 metres com a mínim.

- Al jardí, cal una distància mínima de 6 metres entre els arbres (augmenteu-la si el terreny té pendent). Sobretot que les capçades dels arbres no es toquin

- Netegeu la teulada de fulles seques, branques i altra matèria orgànica.

- Allunyeu de la casa les reserves de llenya.

- Tingueu una mànega de reg flexible i prou llarga per envoltar la casa.

- Emmagatzemeu els combustibles (bombones de butà, contenidors de gasoil, etc.) en recintes ventilats i protegits.

- Podeu utilitzar barbacoes si compliu aquests requisits: si són d'obra amb mataguspires, si tenen tancament a tres parets que arribin al mataguspires, si disposen d'una franja al voltant neta de vegetació. Cal que recolliu les cendres en un dipòsit, no les llenceu mai.

 

En cas d'incendi, truqueu al 112.

Arxivat a: General, Medi Ambient
parcel·les sense edificació incendis
com millorar la protecció
com millorar la protecció d'incendis forestals

Arxius adjunts