Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia es prepara per viure la Festa Major 2022 del 28 al 31 de juliol

Santa Eulàlia es prepara per viure la Festa Major 2022 del 28 al 31 de juliol

08/07/2022

Després de dos anys sense poder-se celebrar, aquesta edició recupera el tradicional Joc de Colors

La regidoria de Festes de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana presenta el programa de Festa Major. Enguany recuperem el format amb diversos concerts i espectacles i el mític Joc de Colors. En les edicions de 2020 i 2021 ens vam veure obligats a viure una Festa Major de mínims. Aquest any també, després de l’èxit de l’any passat, Santa Eulàlia organitza la segona edició del Sersona Fest, el primer festival de música del municipi, sorgit a l’Assemblea Jove i pensat per al jovent i prioritzant músics i artistes emergents i locals o de la comarca.

Santa Eulàlia podrà recuperar el Joc de Colors i es tornaran a fer algunes de les proves clàssiques, així com alguna de nova. Les quatre colles ja estan a punt i arriben amb moltes ganes i energia per viure una nova Festa Major. Ben aviat podreu llegir al Tornaveu 51 les opinions dels caps de colla i dels Cocos en una breu entrevista.

També s’ha pogut recuperar el concurs pel disseny de samarreta del Joc dels Colors, gràcies a la col·laboració de l’entitat del Joc de Colors i la regidoria. S’han rebut 21 propostes, la guanyadora ha estat de la Judith! Aquest any les samarretes s'han elaborat per encàrrec, que s'ha fet amb antelació als caps de colla.

 

El Xafarranxo es trasllada a la Plaça de l'Ajuntament

Una de les novetats d’enguany és la distribució dels espais de festa. La Plaça de l'Ajuntament acollirà tots els concerts durant els quatre dies de Festa Major, així com les tradicionals barraques de begudes gestionades per diverses entitats del poble. Mentrestant, l'aparcament de l'Ajuntament es convertirà, per segon any, en “La terrasseta del Xafarranxo”, un espai gastronòmic on diverses foodtrucks oferiran menjar i beguda durant les nits de Festa Major i des d'on es podrà gaudir de la festa en un espai més tranquil. 
Aquesta nova distribució afavorirà a tenir unes infraestructures i logística millors per gaudir dels concerts, que es duran a terme tots a la plaça de l’Ajuntament, tret del concert i ball de l’orquestra la Chatta que se celebrarà a la Fàbrica per tercer any. Per tant, la Festa Major tindrà més espai lúdic cultural, amb un únic escenari potent i alhora un espai cuidat, on es consolida La terrasseta del Xafarranxo com a espai gastronòmic després de la prova pilot de l’any passat.

 

Els actes previs amb gust de Festa Major: barris, motor, música i esport

Santa Eulàlia escalfa motors de Festa Major amb una programació prèvia al 28 de juliol, i és que el mes de juliol ja fa olor de festa! Del 8 al 10, Can Marquès organitza activitats diverses de música, esport i sopars de germanor. Aquest mateix cap de setmana, el dissabte 9, el poble acull la 12a edició de les 6 hores de resistència en Derbi Variant de 15.45 a 23 h, i aquell vespre a la Fàbrica podreu gaudir del Concert d’estiu amb la Coral Santa Eulàlia i el Cor de Vacarisses. I per tancar el cap de setmana, la tradicional Trobada de Sant Cristòfol, a partir de les 11.30 h, a la Fàbrica.

 

Els dies 14, 15, 16 i 17 també podreu gaudir d’activitats de diferents caires molt festives. La Biblioteca serà el primer escenari del SERSONA FEST, amb l’actuació de Marc Xalabarder el divendres 14 de juliol. El gruix dels concerts seran divendres 15 i dissabte 16 al Parc de Can Font, de 7 del vespre a les 3 de la matinada. Un cartell que reuneix una gran varietat musical, gràcies a la proposta del Santaka Emergent Fest. El divendres 15, Mlpe & Fiends,el rock alternatiu de Flintt, Whisky Preachers, Dystopia, les versions de Los Mil Hombres i Seek'em All, tribut a Metallica. També en motiu de la celebració del dia de l'orgull LGTBI+ es comptarà amb el concert de Las Bajas Pasiones, grup de música electrónica-urbana. L'endemà, dissabte 16, s'obrirà amb la cantautora Ariana Zar, les versions de Ron&Papas, les actuacions de Red Sky at Night, de Xavi Rider & Mikid & Salma, també la banda de 7 músics Seyka, de música Reggae-Mestís, i finalment El Pequeño Observatorio i De Cara a la Pared, que tancaran la jornada.

El diumenge 17 teniu dues activitats programades. Al matí el Torneig popular de ping-pong, a La Fàbrica i a la tarda, La Baixada de Carretons, al Barri de la Sagrera. Ja us podeu inscriure a totes dues contactant amb La Taka.

 

El cap de setmana previ: 23 i 24 de juliol, tomàquets i l'Aplec

Al llarg del cap de setmana previ, Santa Eulàlia acull la 12a edició de la Fira del Tomàquet, també inclosa a la programació de la Festa Major. Aquest any amb propostes gastronòmiques que s’estenen en el calendari. Del 8 al 24 de juliol, la novetat d'enguany serà la mostra gastronòmica “Tomàquet al plat” per degustar les varietats locals als restaurants de Ronçana Comerç Actiu. A més, diumenge 24 hi haurà l’actuació del darrer grup del SERSONA FEST, Slim Bay Seals, a les 13 h, emmarcat a la Fira; i també tindrà lloc el 24è Aplec de Sant Simplici. Després de la missa del matí, a la tarda es podrà veure la 33a Trobada de puntaires, la ballada dels gitanes, gegants i diables.

 

Inici de Festa amb el cinema a la fresca

Les projeccions de “Cinema en tovallola” faran arrancar la celebració. Dimarts 19 de juliol a les 22 h al Parc de Can Font, amb la pel·lícula "La família que tu tries”; i una segona sessió, el següent dimarts, 26 de juliol, amb el film “Canta 2".

El dissabte 23 de juliol a la tarda, el Club Pàdel Tennis Can Juli organitza el Torneig de Minitennis per a infants de 7 a 10 anys. I aquell vespre, concert de Nous Indrets a Sant Simple.

 

Aquesta edició recupera el tradicional Joc de Colors

La festa del Joc de Colors comença el cap de setmana anterior amb la prova nocturna No et despistis, a la Fàbrica. Del 25 al 30 de juliol es realitzaran les Instapacks, les proves en línia per Instagram. La Masterclass, la prova participativa, serà dimecres 27 al vespre al Club Tennis i Pàdel Can Juli. L’endemà, dijous 28, es correrà La Milla, des de la Deixalleria fins a l’Ajuntament. És necessari inscriure’s prèviament en aquesta prova. El dorsal, donatiu 1 €, anirà destinat a la Fundació Esclerosi Múltiple.

El divendres 29, Canal SET retransmetrà la prova de l'espectacle anomenada Dekamusical, que es farà a les 21 h a la Plaça de l'Ajuntament. Les proves Splash, Paell@s i Dangerous Track, transcorreran al llarg del dissabte 30. Les darreres proves coincidiran amb l’últim dia de Festa Major. Al matí la prova X-JOCS i al vespre, a les 19 h, Xifres i lletres i finalment a les 9 del vespre, Sopar de germanor i entrega de premis amb El Gran Veredicte, amb retransmissió en directe per Canal SET

 

Quatre dies de música i espectacles

Els actes principals de Festa Major arrancaran dijous 28 de juliol amb el pregó, que es farà a les 20 h des del balcó de l'Ajuntament. A la mateixa plaça i tot seguit, Festa Holi i Correaigua i després Botifarrada Popular i concerts de DEM i EL WATEKE GROUP.

 

L’endemà hi haurà missa solemne a les 12 h. I al vespre, a partir de les 19 h a la plaça de l’Ajuntament, l'Escola de dansa Trackdance oferirà una actuació. A partir de les 23 h, els grups que amenitzaran la nit seran: BALKAN PARADISE ORCHESTRA, EL PONY PISADOR i tancarà la nit DJ CRISTIAN. PEAZ.

 

El dia següent serà el torn del teatre, a les 18.30 h a la plaça de l’Església “Les vacances de Madame Roulotte”. Un espectacle infantil que narren unes peripècies sorprenents plenes d’humor. A les 20 i a les 23 h, a La Fàbrica el conjunt instrumental imprescindible de Festa Major: l’Orquestra La Chatta. A les 21.30 h a la plaça de l'Església, Ball de Diables La Sella s'encarregarà de l'espectacle pirotècnic i la cremada del campanar. Dissabte també hi haurà música a la nit, a càrrec de LOS MAMBO JAMBO ARKESTRA, JOAN GARRIGA & EL MARIATXI GALÀCTIC i tancarà la nit el DJ ALBERT SONDER.

 

Diumenge 31 de juliol, la missa de Festa Major i la Gran Melé de Petanca, obriran la darrera jornada. Seguidament, la Cia Filigranes oferirà a la plaça de l’Església l’espectacle infantil Plis Plas. La festa acabarà amb El Gran Veredicte, l’entrega de premis del Joc de Colors, i finalment, comiat de Festa Major amb PD CAMES AJUDEU-ME, una bona selecció de música, des de la “patxanga” més popular fins als èxits del moment, passant per l’escena alternativa.

 

Una festa televisada, respectuosa i accessible

Divendres, dissabte i diumenge, Canal SET emetrà un resum especial amb els actes de cada jornada i emetran el divendres en directe des de la plaça de l’Ajuntament així com durant les proves del Joc de Colors. D'aquesta manera, els veïns i veïnes del municipi podran seguir la Festa Major des de casa.

 

Per gaudir d'una Festa Major respectuosa amb tothom, es disposarà d’un Punt Lila on qualsevol persona podrà acudir si necessita informació i/o vol denunciar comportaments masclistes o LGTBIfòbics. També us podran atendre si truqueu al 671 460 253.

 

A més a més, durant els dies de Festa Major, l'Ajuntament facilitarà el servei d'un trenet gratuït que farà parada al CAP, a l'Ajuntament i a la plaça de l'Església. Els dies 28, 29, 30 i 31 de juliol estarà disponible de 17 a 00.30 h.

 

Seguiu-nos a les xarxes socials!

Des de l'Ajuntament es recomana seguir les actualitzacions a la pàgina web i a les xarxes socials municipals per a possibles canvis en la programació. Així mateix, podeu compartir imatges de la Festa Major a les xarxes amb l'etiqueta #fmser2022

 

 

Podreu gaudir del programa de Festa Major imprès gràcies a:

ESTABANELL ENERGIA

FARMÀCIA SALAYET

FINCAVI

BEAUTY CENTRE D'ESTÈTICA AVANÇADA

JOMI

ROSTISSERIA ESTEM PER TU

ROVICARSA FUSTERIA I MOBLES

A2S INSTAL·LACIONS

AUTORONÇANA

INSTITUT ODONTOLÒGIC RONÇANA

JARDIPÍ

LULUKABARAKA

NEFTIS

PINEDA JARDINS

PINTOR J IGLESIAS

PREFABRICATS FORMIGÓ RONÇANA

RESIDÈNCIA LA VALL

TALLERS GIRBAU

ASSTAX CONSULTING

TALLERS SANTA EULÀLIA

CAROL GARCIA STYLE

EL CELLER ESPAI SOCIO CULTURAL

MIMO'S BOTIGA PERRUQUERIA CANINA

BUGADERIA AUTOSERVEI

MOTOR TENES

PSICOACTUA

CARLA DIETES

CAN RAJOLER RESTAURANT

COMELLASAUTO

FORN DE PA SANT ANTONI

RESTAURANT L'AMFORA

CLÍNICA DEL PEU

CENTRO ODONTOLOGICO LLIÇÀ D'AMUNT

CONTROL SET

EXCAVACIONS A BATLLES

FARMÀCIA VELA

OMIBER

PANOTS JIMÉNEZ

TRANSPORTS J BONET SL

TROQUELADOS CIP

ASSESSORIA SANTA EULÀLIA

J. JOVANI

MEL DE CAN MONRÀS NOU

NETEGES I DESEMBUSSOS PILO

CAN GALDERIC FRUITA SECA

EMBOTITS GUINÓ

JD MANYERIA

CAN MARANGES CARNISSERIA

DAVID DELGADO POMA ALUMINIS I VIDRES

DESMEC MAQUINÀRIA DE JARDINERIA

IMMA PERRUQUERS

ASINFOR INFORMÀTICA

ASSEGURANCES GES

ASSESSORIA VALL DEL TENES

AUTOESCOLA RONÇANA

BOISANS

CAN FERRER

CAN PILÉ VETERINÀRIA

CAN VILA NOU

CASALS ELECTRICITAT

CPL SANTA EULÀLIA - VIC

DIGITECNIC

FUSTERIA BAU

FUSTERIA MIQUEL VAZQUEZ

IMPREMTA GALOBART

JULI MANETES

L'ERA AGROBOTIGA

MANYERIA POMA

MICRODENT IMPLANT SYSTEMS

MIQUEL BOSCH

ÒPTICA DURAN-CENTRE.AUDITIU

PASTISSERIA DAVID

PERRUQUERIA 3M

PETRO SANTA EULÀLIA

PROGASA

LA BIMBA RESTAURANT

SUPERMERCAT REYES

TALLER MARTÍ FABRA

TAXI VALL DEL TENES

TRANSPORTS J. BONET I FILLS

BAR LA SALA

EL QUIOSC

QUEVIURES LOLI

LA BÚSTIA DEL PA

FINQUES CRUÏLLA

LA RONSANA DESCANS I NATURA

MENJAR CAS-SOLÀ

HELEN DORON

IMPREMTA DURAN ARTS GRÀFIQUES

BRAIN THUNDER

 

A tots ells, moltes gràcies! Bona Festa Major!

Arxivat a: Cultura, Festes
Festa Major 2022

Arxius adjunts