Portada > Actualitat > Notícies > Caldes de Montbui se suma de nou a la Fira del Tomàquet amb el Gaspatxo Termal i les Jornades Gastronòmiques

Caldes de Montbui se suma de nou a la Fira del Tomàquet amb el Gaspatxo Termal i les Jornades Gastronòmiques

12/07/2022

El municipi acollirà la 2a edició de la mostra gastronòmica del 22 al 31 de juliol

Caldes de Montbui tornarà a participar a la 12a Fira del Tomàquet de Santa Eulàlia de Ronçana, amb la presentació del Gaspatxo Termal, que ja va ser tot un èxit en el seu llançament l'any passat. Alhora, Caldes celebrarà la 2a edició de les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet, per posar en valor el tomàquet calderí, del 22 al 31 de juliol.

L'alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va considerar que "aquestes sinergies entre municipis i aquest tipus d'iniciatives estan molt bé perquè es posa en valor el producte local i de la terra". Bonet va mostrar la satisfacció del consistori santaeulalienc pel fet que "Caldes s'hagi afegit a la Fira del Tomàquet, que vagi creixent i la gent ho vagi coneixent, perquè hi ha moviment i podem gaudir d'aquests dies i d'aquest producte tan bo i de qualitat". La presentació es va fer ahir al matí i va comptar amb la regidora de Turisme i Termalisme de l'Ajuntament de Caldes de Montbui, Carme Germà; les regidores de Cultura, Laia Cuscó, i d'Agricultura, Núria Carné; la responsable del sector agroalimentari del Consell Comarcal del Vallès Oriental, Carme Garrido; i diferents productors i representants dels restaurants calderins.

Propostes gastronòmiques amb el tomàquet com a protagonista

Una desena de restaurants de Caldes inclouran a la seva carta un plat elaborat a partir del tomàquet d'origen calderí. Els establiments que hi participen són: El Cafè del Centre, El Pasqualet, El Remei, Festuk Cafè, Fika Brunch, La Burra Restaurant, Mediterrània, Na Madrona, Rosset i Ukiyo Sushi Bar.

Torna el Gaspatxo Termal

Per segon any consecutiu, Caldes torna a promoure el tomàquet a través d'aquest producte genuí, elaborat amb l'aigua termal amb propietats mineromedicinals i amb tomàquets procedents dels camps de cultiu del municipi. El gaspatxo es presentarà durant la Fira del Tomàquet, el proper dissabte 23 de juliol a les 12.15h al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia, i també es podrà adquirir directament a la parada instal·lada durant tot el cap de setmana i, a més, al Museu Thermalia de Caldes.

 

Per a més informació i per consultar el programa de les Jornades Gastronòmiques, podeu llegir la notícia a la pàgina web de l'Ajuntament de Caldes de Montbui.

 

Imatge: Ajuntament de Caldes de Montbui

Arxivat a: Promoció Econòmica
Jornades Gastronòmiques Tomàquet Calderí 2022
Jornades Gastronòmiques Tomàquet Calderí 2022