Portada > Actualitat > Notícies > Ajuntament i Policia Local fan una crida a les famílies per harmonitzar el trànsit a les entrades i sortides de l'IES

Ajuntament i Policia Local fan una crida a les famílies per harmonitzar el trànsit a les entrades i sortides de l'IES

31/01/2023

Per augmentar la seguretat, cal que tots els vehicles facin ús del circuit habilitat al voltant de l'Institut

Des de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i la Policia Local s'ha fet una crida a les famílies de l'alumnat de l'IES La Vall del Tenes per harmonitzar el trànsit i augmentar la seguretat durant les hores d'entrada i sortida al centre educatiu. En total, entre alumnes, professorat i personal del centre es concentren unes 700 persones en aquest punt i, a més, ho fan en un espai reduït de temps i principalment amb vehicles privats, per la qual cosa, gestionar la seva mobilitat "no és feina fàcil", segons la Policia.

Es recorden una sèrie de normes i consells, ja que l'actitud dels conductors és molt important:

  • Feu ús del circuit habilitat als horaris d’entrada i sortida de l’IES. Com es pot veure en el mapa adjunt a aquesta notícia, l’accés a l’institut es fa des del camí de Caldes i es baixa fins a l’esplanada de darrere l’institut. Per sortir de l’esplanada, no es pot desfer el camí, els vehicles han d’anar pel camí de terra existent, que hi ha a la façana sud-est de l’edifici fins a arribar al camí de la Rovira, el qual ja és de dos sentits de circulació.
  • Respecteu la senyalització i la normativa de trànsit vigent tant a l’entrada com a la sortida de l’IES.
  • Feu ús de les zones d’estacionament de manera ordenada i aprofitant al màxim l’espai disponible.
  • No us atureu ni estacioneu en les vies de circulació per tal de facilitar la fluïdesa del trànsit.
  • Compartiu el vehicle privat. Això ajudarà a disminuir el nombre de vehicles que accediran a l’IES en les seves hores d’entrada i sortida.
  • Arribeu al matí amb suficient temps per evitar els embussos d’última hora i fer que el trànsit sigui més fluid. Evitareu nervis i estrès.
  • Doneu preferència a vianants, patinets, bicicletes i autobús escolar, en aquest ordre.
  • No deixeu les vostres filles i fills en zones transitades per vehicles a motor.
  • Feu que les vostres filles i fills circulin per les zones segures habilitades per circular a peu i que creuin pels passos de vianants.
  • En cas de ser usuaris de bicicletes, patinets o altres vehicles de mobilitat personal, utilitzeu llums, elements reflectants i roba visible de colors o armilla reflectant, acompanyat de l’ús de casc protector. Feu-vos visibles.
Arxivat a: Mobilitat
Circulació vehicles Institut 2022