Portada > Actualitat > Notícies > L’Institut La Vall del Tenes oferirà el Batxillerat Artístic el pròxim curs

L’Institut La Vall del Tenes oferirà el Batxillerat Artístic el pròxim curs

02/03/2023

Així ho ha comunicat aquesta setmana el Departament d’Educació a l’Ajuntament i al centre

Llum verda per part del Departament d’Educació al Batxillerat en la modalitat artística per a l’Institut La Vall del Tenes. Així ho ha comunicat aquest mateix dimarts el director dels Serveis Territorials d'Educació al Maresme-Vallès Oriental, Simó López, al director del centre i a l’alcalde. Així doncs, l’alumnat ja el podrà triar com a opció per al curs 2023-24, una notícia que s’ha rebut amb entusiasme tant al centre com al consistori.

Des del traspàs de l’institut de la Mancomunitat a mans de la Generalitat de Catalunya, tant el centre com l’Ajuntament han estat fent demandes reiterades per a la incorporació d’aquests estudis dins el currículum del centre, responent a una demanda històrica per part de la comunitat educativa i a l’escassa oferta d’aquesta modalitat de batxillerat a la comarca i les rodalies. A més a més, també es demana un Cicle Formatiu de grau mig d’atenció a les persones en situació de dependència, del qual encara no s’ha rebut confirmació.

En aquest sentit, l’Ajuntament va aprovar el maig de l’any passat una moció de suport a l’Institut la Vall del Tenes per a la creació d’un nou Cicle Formatiu i la incorporació del Batxillerat Artístic, que va ser aprovada per unanimitat, després que el Departament d’Educació de la Generalitat desestimés les dues peticions fetes pel centre per aquests nous estudis.

Al Vallès Oriental, només quatre instituts públics ofereixen el batxillerat d’arts. Gran part de l’alumnat de Santa Eulàlia que volia cursar aquests estudis acabava optant per altres formacions que es feien al propi centre o a centres propers, però aquells que finalment cursaven el batxillerat artístic ho feien en centres de Granollers, Mollet, Palau Solità i Plegamans o, fins i tot, Vic i Sabadell.

Pel curs 2023-24 el centre podrà oferir un grup d’aquesta modalitat. Igualment, se seguiran oferint els batxillerats social, humanístic, científic i tecnològic, tots ells amb l'opció d’obtenir la doble titulació francesa (Batxibac), i el cicle formatiu de grau mig en gestió administrativa.

L’institut oferirà dues jornades de portes obertes per explicar aquesta i la resta de modalitats d’estudis postobligatoris que s’ofereixen a l’escola els dies 14 i 16 de març a les 18h. Les persones que estiguin especialment interessades en el Batxibac o el Cicle Formatiu hauran d’assistir a la sessió del dimarts 14, mentre que la resta de persones podran triar entre una de les dues jornades.

Arxivat a: Educació
IES La Vall del Tenes