Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia se suma al Dia Mundial del Medi Ambient, enguany dedicat a la contaminació per plàstics

Santa Eulàlia se suma al Dia Mundial del Medi Ambient, enguany dedicat a la contaminació per plàstics

05/06/2023

La jornada tanca la Setmana de la Natura, que ha reunit una exposició, una xerrada i un taller escolar sobre aigua

Avui, 5 de juny, se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient, liderat per les Nacions Unides, i aquest any està dedicat a la contaminació per plàstics. Santa Eulàlia de Ronçana s'ha sumat a la jornada tancant la Setmana de la Natura, que va estar dedicada a l'aigua, en un context de sequera. El municipi ha reunit una exposició itinerant d'Agbar, una xerrada i un taller escolar per conscienciar sobre l'ús que en fem de l'aigua.

Precisament aquest medi (llacs, rius i mars) és un dels més afectats per la contaminació per plàstics, on hi arriben uns 20 milions de tones de residus plàstics anualment. De fet, cada any es produeixen a nivell mundial més de 400 milions de tones de plàstic i s'estima que la meitat és d'un sol ús. A més, menys del 10% es recicla.

Tanmateix, els microplàstics, aquelles partícules plàstics amb un diàmetre inferior a 5mm, estan presents a aliments, a l'aigua i a l'aire. S'estima que les persones ingerim més de 50.000 partícules de plàstic cada any, fins i tot més si es tenen en compte les partícules inhalades.

Per solventar aquesta crisi, les Nacions Unides fan una crida a governs, sector privat i altres parts implicades a amplificar i implementar mesures eficaces.

La ciutadania, per la seva banda, pot escollir opcions reutilitzables i evitar el plàstic sempre que disposi d'alternatives, perquè cada petita acció suma.

Arxivat a: Medi Ambient
Dia Mundial del Medi Ambient