Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia se suma al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+

Santa Eulàlia se suma al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI+

28/06/2023

Els equipaments del municipi llueixen la bandera de l'arc de Sant Martí i es pintarà la barana de davant l'Ajuntament de colors

Avui, 28 de juny, se celebra el Dia Internacional de l'Orgull o per a l'alliberament LGTBI+ i des de Santa Eulàlia de Ronçana ens sumem a la campanya per reivindicar el dret de les persones a ser com vulguin ser i a poder viure la seva identitat amb plenitud en totes les etapes de la vida, sense haver de patir desigualtats, discriminacions o violències.

Alhora, la jornada reivindica el dret de la infància a expressar la seva identitat de gènere i el dret d’adolescents i joves a no patir assetjament als centres educatius o en els espais de lleure. El 28J també parla del dret a formar una família amb una persona del mateix sexe i del dret de les persones grans a no haver de tornar a l’armari quan han de viure en una residència.

Podeu llegir la declaració institucional del 28J en aquest enllaç.

L'Ajuntament de Santa Eulàlia llueix la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó, així com ho fan els equipaments municipals. A més, per seguir la iniciativa que es va emprendre fa uns anys pintant el pas de vianants de davant de l'Ajuntament o alguns bancs del poble, es pintarà de colors la barana de la plaça de l'Ajuntament.

Encara avui l’orientació sexual i la identitat de gènere condicionen la vida de les persones en una societat binària i heteronormativa, que sovint exclou la diversitat sexual i de gènere, i vulnera els drets de les persones LGBTI+. Uns drets que són fruit de molts anys de lluites i que s’han de defensar dia a dia i des de tots els àmbits, seguint el fil vermell de les persones LGBTI+ que el 1969 van liderar la revolta de Stonewall fartes de la repressió policial i de l’exclusió social que patien. Uns drets que des dels poders públics s’han de preservar a partir del desplegament de les lleis d’igualtat i de polítiques públiques que garanteixin l’accés de totes les persones als recursos i serveis a tot el territori, tal com fem des de la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI (SAI). Uns drets que han d’interpel·lar el conjunt de la societat, perquè s’exerceixin i es defensin de manera col·lectiva.

Arxivat a: Polítiques de Gènere
Dia internacional de l'orgull LGTBI
Dia internacional de l'orgull LGTBI
Dia internacional de l'orgull LGTBI
Dia internacional de l'orgull LGTBI