Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia s'adhereix al Dia Europeu sense cotxes

Santa Eulàlia s'adhereix al Dia Europeu sense cotxes

22/09/2023

En el marc de la Setmana de la Mobilitat, es van organitzar activitats i tallers davant de les escoles

Ahir a la tarda, dijous 21 de setembre, Santa Eulàlia de Ronçana es va acollir a la celebració de nivell europeu del Dia sense cotxes, amb un taller dins dels actes organitzats per la Setmana Europea de la Mobilitat.

Davant l'Escola Ronçana i l'Escola La Sagrera es van organitzar activitats i tallers sobre mobilitat sostenible per a famílies. Els infants, al sortir de l'escola, van poder pintar el terra del carrer i aprendre a fer trucs amb el patinet i el monopatí. Per grups, van poder practicar saltar petits obstacles i rampes i superar circuits d'agilitat.

Per fer-ho, es van tallar trams dels carrers Forn i Sant Francesc de Paula i del Camí del Serrat, entre Salve Regina i Ponent.

A punt per les dues pedalades

L'objectiu de la Setmana de la Mobilitat és sensibilitzar de les conseqüències negatives que té l'ús irracional del cotxe a la ciutat i per promoure alternatives de mobilitat sostenibles, segures i saludables, com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric.

Per això, a banda del taller realitzat ahir, s'organitzen dues pedalades.

La primera, en col·laboració amb la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja i en el marc de l'Hora del conte, serà la Pedalada de contes amb Jeep Gasulla. Tindrà lloc avui divendres 22 de setembre a les 17.30 h, amb sortida i arribada a la mateixa Biblioteca. És una activitat per a infants a partir de 3 anys i amb un recorregut de 2,2 km. Cal portar bicicleta, casc i aigua i les places són limitades: cal inscripció prèvia al formulari de la Biblioteca en aquest enllaç.

La segona és la Pedalada pel Patrimoni i contra el canvi climàtic, dins les Jornades Europees del Patrimoni. El diumenge 15 d'octubre a les 10 h la sortida arrencarà des de Sant Simple i acabarà al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica, passant per diferents masies de Santa Eulàlia. Guiada per Jaume Dantí, la pedalada farà parada a Can Maspons, Can Farell, Can Falgar, Can Pallars i Can Burguès. Cal portar bicicleta, casc i aigua i, en aquest cas, no cal inscripció prèvia.

Arxivat a: Mobilitat
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes
Dia sense cotxes