Portada > Actualitat > Notícies > El Premi d'Honor dels Tardor serà pel ramader i cantaire Pere Duran i Gual

El Premi d'Honor dels Tardor serà pel ramader i cantaire Pere Duran i Gual

17/11/2023

La 10a edició dels guardons tindrà lloc demà dissabte a La Fàbrica

El ramader i cantaire Pere Duran i Gual rebrà el Premi a la Trajectòria en la 10a edició dels Premis Tardor, organitzats per l'Ajuntament, Ronçana Comerç Actiu i Canal SET, que se celebraran demà al vespre a La Fàbrica.

Duran està jubilat, però la família segueix a càrrec de la granja de vaques que ell va iniciar al 1972 amb el seu germà Joan al barri de la Serra de Santa Eulàlia. Can Duran s'ha convertit, malgrat el context complicat pel sector de la pagesia, en una de les explotacions lleteres més importants del poble. De fet, va ser una de les pioneres en l'aposta genètica per millorar la constitució de les vaques i en l'aplicació de la informàtica en el procés de munyir, un avanç tecnològic que es va instal·lar fa més de 30 anys.

La seva vinculació amb el sector primari va fer el salt a nivell comarcal quan, entre el 2001 i el 2004, va ser president de l'associació ramadera del Vallès Oriental. En aquell moment, va agrupar el 85% de les explotacions lleteres de la comarca, en una època marcada pel primer cas de vaques boges a Catalunya.

En la seva faceta personal, Pere Duran s'ha dedicat al mon de la música, una passió que li ve del seu pare. És baríton i fundador de la Coral Santa Eulàlia, amb una trajectòria de més de 40 anys. També forma part des dels inicis del grup de cançó marinera Nous Indrets i ha participat en diferents concerts a Barcelona i amb les corals de la Vall del Tenes.

Trobareu més informació dels 10s Premis Tardor en aquesta notícia.

Arxivat a: Comunicació
Pere Duran