Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova l'Ordenança municipal de la sequera

El Ple aprova l'Ordenança municipal de la sequera

26/01/2024

També s'aproven les bases reguladores i la convocatòria per a l'adjudicació d'habitatges en lloguer per a joves

El Ple de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrat ahir a les 19 h a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, va aprovar inicialment l'Ordenança municipal reguladora de les mesures aplicables a l'abastament d'aigua potable i als usos de l'aigua en situació de sequera. El regidor de Coordinació de Govern, Jordi Carreras, va explicar que el consum a Santa Eulàlia es va situar en 230 litres per habitant i dia al desembre, una xifra "per sobre dels 210 que es fixa al pla de sequera". "Si es declara l'estat d'emergència en les properes setmanes com està previst", va afegir, "cal que fem accions per reduir aquests consums". L'Ordenança, treballada conjuntament amb Independents-ERC i basada en una proposta de l'Agència Catalana de l'Aigua, regula els usos de l'aigua i preveu que es pugui aplicar durant els períodes de sequera, ja que "ara no hi ha cap eina per fer aplicar des de l'Ajuntament les mesures de l'ACA", va explicar Carreras. El punt es va aprovar per unanimitat.

En relació a la sequera, Independents-ERC va preguntar quines mesures s'han programat per limitar el consum diari d'aigua. En aquest sentit, el regidor Jordi Carreras va detallar les diferents accions que es duen a terme per fer un seguiment dels consums anòmals i les sol·licituds de subvencions presentades per afrontar diversos projectes, principalment per millorar i actualitzar les infraestructures.

L'habitatge jove a la Carretera de Barcelona, 78

El Ple d'ahir va aprovar, amb l'abstenció d'Independents-ERC, les bases reguladores i la convocatòria per a l'adjudicació d'habitatges joves en règim de lloguer. La regidora d'Habitatge, Anna Montes, va explicar que es tracta "d'un projecte molt important perquè no hi ha oferta d'habitatge en lloguer a Santa Eulàlia". Sergi Castro, regidor de Joventut, va concretar que "és una possibilitat d'accedir a un primer habitatge i ajudar al col·lectiu jove a independitzar-se".

La regidora a l'oposició, Violeta Alcojor, va qüestionar el preu dels habitatges i algun dels criteris utilitzats per elaborar les bases. Castro va explicar que "s'han utilitzat criteris d'altres projectes similars, tot i que n'hi ha pocs, i s'han fet segons les característiques de la gent jove del poble". Montes, per la seva banda, va concretar que "hi ha 1.000 persones de 18 a 30 anys a Santa Eulàlia, de les quals, més de 870 s'hi podrien presentar, ja que estan empadronades al municipi des de fa més de cinc anys". Segons l'alcalde, Francesc Bonet, "és una oportunitat perquè les persones joves es puguin quedar a Santa Eulàlia, és una aposta valenta".

Les preguntes del públic, enregistrades

El Ple també portava a aprovació l'Addenda 2024 al conveni de desplegament de l'atribució de l'exercici de la competència de l'Ajuntament de gestió de residus municipals i dels residus comercials al Consorci per a la Gestió dels del Vallès Oriental, un punt que es va aprovar per unanimitat.

A més, el Ple va aprovar el Compte General 2022 de l'Ajuntament i Set Comunicació i va ratificar l'acord de ple nomenament del Jutge de Pau substitut. Els dos punts es van aprovar per unanimitat.

A l'inici del Ple, les persones assistents van fer un minut de silenci per la mort de David Duran.

L'alcalde també va informar que a partir d'aquest Ple, les preguntes per part del públic assistent, quedaran enregistrades i es retransmetran en directe per Youtube. Bonet va comentar que "és una manera que hi hagi més transparència".

 

Podeu veure el Ple sencer al canal de Youtube de l'Ajuntament i a la plataforma de la vídeoacta.

Arxivat a: Alcaldia, General, Sequera
Ple gener
Ple gener
Ple gener
Ple gener
Ple gener
Ple gener