Portada > Actualitat > Notícies > 15 de març, Dia mundial pel dret de les persones consumidores

15 de març, Dia mundial pel dret de les persones consumidores

13/03/2024

Rezero ofereix un 50% de descompte en la formació Genera CoCo sobre consum conscient

Santa Eulàlia de Ronçana se suma al Dia mundial pel dret de les persones consumidores, que se celebra aquest divendres 15 de març.

Diputació de Barcelona també ha impulsat una campanya, sota el lema "El consum responsable és a prop teu" per reivindicar el consum local i de proximitat com un consum responsable, conscient i sostenible que genera una acció transformadora als municipis de la demarcació. Davant la proliferació de les grans superfícies i les compres per internet que tant han crescut els darrers anys, amb aquesta campanya es vol reivindicar el poder transformador de consumir allò que tenim a prop de casa i posar en valor el consum de proximitat com un consum responsable i conscient que és més sostenible, genera riquesa local, teixeix vincles comunitaris i transforma pobles i ciutats.

Genera CoCo

En aquest marc, l'Ajuntament de Santa Eulàlia, en col·laboració amb Rezero, ofereix un 50% de descompte al curs en línia Genera CoCo. És una plataforma per fomentar i divulgar sobre el consum conscient i l'estil de vida residu zero, disponible en català i castellà. Va dirigida a totes aquelles persones que ja han optat per fer-ne un consum conscient, però que tenen la necessitat de tenir més informació i arguments per defensar el seu estil de vida. És també un recurs molt útil per a totes aquelles que encara no han fet el pas, però tenen interès a saber com poder-ho aconseguir.

Hi ha cinc blocs temàtics on es parla de l'economia de la reutilització, de salut i tòxics, d'economies transformadores i del consum conscient, entre d'altres. Cada bloc compta amb diferents vídeos i recursos, amb eines, informació i coneixement amb col·laboracions de persones referents al consum conscient (com Toni Lodeiro, Magui Caviglia i Joan Marc Simon, entre d'altres).

Podeu comprar el curs, que compta amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya, a la pàgina web www.generacoco.org i aplicar el codi de descompte SER15M, vàlid del 15 al 20 de març.

Pla Local de Prevenció de Residus 2023-2026

Santa Eulàlia disposa del Pla Local de Prevenció de Residus 2023-2026, aprovat al Ple del 29 de setembre de 2023. El document vol aportar una visió estratègica a curt, mig i llarg termini per reduir els residus generats al municipi, per tal de contribuir als objectius de prevenció i gestió de residus establerts per la directiva europea marc de residus, la Llei estatal de residus i sòls contaminats i la Llei catalana reguladora de residus.

La prevenció de residus ocupa el primer lloc de la jerarquia ecològica dels residus, malgrat que fins al moment la major part de les polítiques públiques i esforços s’han focalitzat en el reciclatge i el tractament finalista dels residus. Davant d’aquesta situació cada dia són més els agents socials, econòmics i administracions que entenen que el reciclatge és només una part de la resposta, i que per posar solució al malbaratament de recursos naturals i consum d’energia i reduir els impactes ambientals dels residus, cal apostar per la prevenció en origen.

Amb l’actualització d’aquest PLPR, encarregat a Rezero-Fundació Prevenció de Residus i Consum Responsable, es vol fer un pas més enllà per aconseguir que la prevenció esdevingui una prioritat en la política de residus del municipi.

Arxivat a: Medi Ambient
Dia Mundial del Consumidor 2024
Dia Mundial del Consumidor 2024
Dia Mundial del Consumidor 2024
Dia Mundial del Consumidor 2024
Dia Mundial del Consumidor 2024