Portada > Actualitat > Notícies > Generalitat i ATM visiten el Park & Ride de La Sagrera

Generalitat i ATM visiten el Park & Ride de La Sagrera

03/05/2024

L'Ajuntament de Santa Eulàlia ha demanat que s'estudiïn les opcions per controlar l'accés a l'aparcament

Aquest matí Santa Eulàlia ha rebut la visita de Mireia Boya, directora general de Canvi Climàtic i Qualitat Ambiental, i de Lluís Alegre, director de Mobilitat de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), acompanyats pel director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), Arnau Queralt. Francesc Bonet, l'alcalde de Santa Eulàlia, els ha rebut al Park & Ride de La Sagrera, un aparcament que disposa d'un carregador amb capacitat per a dos vehicles elèctrics, suportat parcialment a partir de les 10 plaques fotovoltaiques situades a la coberta.

Francesc Bonet ha explicat que "l'ús d'aquestes instal·lacions, finançades per la Generalitat i per l'ATM, està pensat per a aquelles persones que agafen el bus exprés e7 o utilitzen el transport urbà, però des que s'ha posat en funcionament, com que no hi ha control d'accés, hi estacionen altres usuaris". Existeixen diferents fórmules per fer aquest control d'accés, podria ser telemàtica, amb la T-Mobilitat o, fins i tot, amb una barrera física. Bonet ha explicat que "s'està treballant des de l'ATM per trobar la millor opció en el cas del Park&Ride de Santa Eulàlia".

Mireia Boya ha explicat que "el nou Pla de Qualitat de l'Aire Horitzó 2027, que està a punt d'aprovar-se, preveu una sèrie de mesures que tenen a veure amb una mobilitat més sostenible". Als Vallesos i Baix Llobregat el 70% de les emissions contaminants són degudes al trànsit i, per tant, segons Boya, "és especialment important invertir en mobilitat sostenible", com l'actuació al Park&Ride de La Sagrera. Aquesta és una de les 36 accions realitzades al Besòs-Congost-Mogent.

Arxivat a: Medi Ambient, Mobilitat
Visita Park & Ride
Visita Park & Ride
Visita Park & Ride
Visita Park & Ride