Portada > Ajuntament - Seu Electrònica > Serveis > Catàleg de serveis > Medi ambient > Recollida d'escombraries porta a porta

Recollida d'escombraries porta a porta

Des del 15 de novembre de 2018 Santa Eulàlia utilitza el sistema de recollida d'escombraries porta a porta, amb l'objectiu de contribuir al reciclatge i millorar el nostre medi ambient. La implantació d'aquest sistema neix gràcies al consens de totes les formacions polítiques municipals, el Consell de Medi Ambient i l'aprovació d'un 78% dels votants en el procés participatiu dut a terme a finals de 2017.

Funcionament del sistema porta a porta

Totes les llars i activitats econòmiques del municipi tenen el mateix calendari a l’hora de treure els cubells, que és entre les 20 i les 21h. La recollida és nocturna i diürna, depenent de la zona del municipi. A la zona 1 (Sagrera i Rieral) la recollida es fa entre les 21 i les 6h. A la zona 2 (Pinedes del Castellet, La Font d’Abril, Mas Vendrell, Els Lledoners, La Serra, La Font de Sant Joan, La Primavera, Els Ametllers i el Serrat) i zona 3 (Can Marquès, Sant Cristòfol, Can Font, la Campinya i el Bonaire) la recollida és a partir de les 6h. Cada fracció s’ha de treure amb el seu corresponent cubell a la porta de cada casa segons el dia de recollida de la fracció. Al cubell de color marró s’hi ha de dipositar la fracció orgànica dins de la seva corresponent bossa compostable i els dimecres s’ha de dipositar la resta amb bossa de plàstic. Al cubell de color vermell s’hi ha de dipositar el paper, el cartró, el vidre i els envasos, depenent del dia de la recollida.

Dies de recollida segons la fracció

Els dies de recollida de cada fracció és el mateix per a cada llar. Les activitats econòmiques que generin un volum considerable de residus tenen un calendari gairebé semblant, amb alguns matisos. Així doncs, el calendari del porta a porta per a les llars és:

Dilluns: -

Dimarts: Orgànica - Paper i cartró.

Dimecres: Resta - Vidre.

Dijous: Orgànica - Envasos.

Divendres: -

Dissabte: -

Diumenge: Orgànica - Envasos.

Cal tenir en compte que el tèxtil sanitari es pot treure en una bossa a part a dins del cubell vermell, cada dia de recollida, amb l’adhesiu corresponent. Per als voluminosos i poda la recollida és a domicili trucant prèviament al 93 840 23 30.

El calendari de les activitats econòmiques generadores de grans volums de residus és el següent:

Dilluns: -

Dimarts: Orgànica - Paper i cartró.

Dimecres: Resta - Vidre.

Dijous: Orgànica - Envasos.

Divendres: -

Dissabte: Orgànica - Paper i cartró (cal treure els residus entre les 15 i les 17 h)

Diumenge: Orgànica - Envasos.

Cubells amb tecnologia d’identificació de l’usuari

Amb la intenció de gaudir d’un porta a porta adaptat als nous temps i amb l’última tecnologia, els cubells de color marró i vermell disposen d’un tag, un xip integrat que està relacionat amb cada habitatge segons la referència cadastral. Quan els peons dels camions recullen els residus, aquests van equipats amb una canellera que permet fer un seguiment del servei per tal de detectar i notificar possibles incidències i males praxis.

Per a qualssevol dubte podeu adreçar-vos a l'oficina d’atenció del porta a porta a l’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb horari de dilluns a divendres de 9 a 14 h, i la tarda de dijous de 16 a 19 h. Qualsevol dubte també podrà ser atès via telefònica trucant al 93 844 80 25 o enviant un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Recollida Porta a Porta 2022
Recollida Porta a Porta 2022

Arxius adjunts