Portada > Actualitat > Notícies > La 8a Cursa de Transports torna a demostrar que desplaçar-se amb l'e7 i el metro és més eficient que fer-ho amb el cotxe

La 8a Cursa de Transports torna a demostrar que desplaçar-se amb l'e7 i el metro és més eficient que fer-ho amb el cotxe

28/09/2018

El transport públic cobreix el trajecte entre Santa Eulàlia i Barcelona 14 minuts més ràpid que el vehicle privat

La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura va comptar, ahir dijous, amb la ja habitual Cursa de Transports. Alcaldes, regidors i tècnics dels diferents pobles de la Vall del Tenes i de Parets del Vallès, a més a més d'altres ciutats de la regió metropolitana de Barcelona, van participar en la vuitena edició d’aquesta cursa per comprovar si era més eficient desplaçar-se fins a Barcelona amb transport públic o amb vehicle privat. A Santa Eulàlia, les persones encarregades d’agafar el bus exprés des de la parada de La Sala van ser la tècnica de Mobilitat de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, Anna Caballero, i la directora de la Mancomunitat de la Vall del Tenes, Tere Rovira. La persona encarregada de desplaçar-se amb cotxe va ser la tècnica de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, Cristina Fígols.

Un any més, el transport públic va tornar a guanyar-li la partida al vehicle privat en temps, cost i sostenibilitat. Referent al temps de viatge a l’hora de cobrir els 31,3 quilòmetres fins a la capital catalana, el transport públic va necessitar 50 minuts per arribar fins a la parada de Sagrada Família (fent ús del bus exprés e7 i de la línia de metro L5), mentre que el cotxe va trigar-ne 64. La diferència final va ser favorable al transport públic en 14 minuts. Pel que fa als costos del trajecte, el preu de l’e7 va ser de 2,74 euros (fent ús d’una T-10 de 3 zones), mentre que el cost del viatge amb cotxe va ser de 29,9 euros (tenint en compte la benzina, el peatge i l’aparcament). Pel que fa a les emissions de CO2, l’ús de transport públic va generar 2,801 ppm, mentre que el cotxe en va produir 5,016.

Adjunt a aquesta pantalla podeu trobar els resultats detallats de la Cursa de Transports 2018 de tots els municipis que han participat a l’edició d’enguany.

L’e7 celebra el seu 5è aniversari

Dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura 2018, dimarts passat es va celebrar a Bigues i Riells la commemoració dels 5 anys de funcionament de la línia e7 Barcelona-Vall del Tenes. L’acte va comptar amb la presència del director general de Transports i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Pere Padrosa, el director de l’operadora del servei Sagalés, Ramón Sagalés i els alcaldes dels quatre municipis de la Mancomunitat de la Vall del Tenes i de Parets. Com a gran novetat d’aquest acte institucional, Padrosa va confirmar que Bigues passarà a ser zona tarifària 3, en comptes de zona 4 com ho havia estat fins ara.

Cal recordar que el bus exprés e7 va arribar al milió d’usuaris el passat mes d’abril i que ofereix 43 expedicions diàries, 21 en sentit Vall del Tenes i 22 en sentit Barcelona.

Sortida des de la parada de La Sala en la 8a Cursa de Transports Interurbana
Arribada de la comitiva de participants a Barcelona
Commemoració a Bigues dels 5 anys de l'e7

Arxius adjunts