Portada > Actualitat > Notícies > Santa Eulàlia inicia una campanya per a la tinença responsable d'animals de companyia

Santa Eulàlia inicia una campanya per a la tinença responsable d'animals de companyia

29/09/2022

"Si tu te'n preocupes, ho farà bé" és el lema de la campanya informativa, centrada en quatre eixos

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha iniciat una campanya informativa per promoure la tinença responsable d'animals de companyia, especialment de gossos, gats i fures. Sota el lema "Si tu te'n preocupes, ho farà bé", la campanya s'allargarà durant tot el mes d'octubre i comptarà amb voluntaris de Protecció Civil que informaran a la ciutadania pel carrer. Els veïns i veïnes rebran un díptic amb informació, un paquet de bosses per a les deposicions sòlides i una ampolla per netejar els orins. A més, la Protectora d'Animals de Granollers col·labora amb la campanya realitzant xerrades a les escoles sobre la tinença responsable d'animals.

La iniciativa se centra en quatre aspectes imprescindibles per a una tinença responsable: la correcta identificació dels animals, la neteja de la via pública, la convivència i els passejos amb els gossos lligats.

Amb microxips i censats!

Tots els animals de companyia a partir dels tres mesos han de dur el microxip identificatiu i han d'estar censats a l'Ajuntament, ja que si l'animal es perd es pot recuperar més ràpidament. L'Ajuntament subvencionarà el 40% del cost del xip i permet inscriure l'animal en el cens municipal de manera telemàtica i gratuïta. Amb tot el preu del xipat serà de 21 € per animal. Per a més informació sobre el tràmit, podeu consultar aquest enllaç.

Les persones interessades en xipar el seu animal cal que enviin un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o també poden trucar a l'Ajuntament (93 844 80 25), indicant el número de cartilla de l'animal. La llista s'elaborarà per ordre d'arribada de les sol·licituds, amb un màxim de 50 animals, durant el mes d'octubre. Finalitzat aquest període, des de l'Ajuntament s'informarà a aquestes persones del dia i hora en què la protectora es traslladarà a l’Espai Rajoler, a l’edifici de davant de l’Ajuntament. Centre Cívic i Cultural La Fàbrica per posar els xips als animals. Caldrà que les famílies portin la cartilla sanitària de l'animal.

Recollits i a la paperera!

Els excrements dels gossos a la via pública cal recollir-los i llençar-los, tant per respecte al veïnatge com per la salubritat de l'entorn i per protegir la salut dels infants. La importància de la recollida de les deposicions i la neteja dels pipins va més enllà de la mala imatge del poble. És per això que cal remullar la zona amb aigua o aigua i vinagre.

Coopera amb la bona convivència!

A Santa Eulàlia es poden tenir, com a màxim, quatre animals de companyia per domicili. Cal ser responsable de les molèsties que pugui ocasionar l'animal i evitar sorolls i olors. Alhora, cal evitar alimentar els animals abandonats o incontrolats: només es podrà alimentar les colònies d'animals que hagin estat acreditades per l'Ajuntament. L'ordenança municipal de tinença d'animals de companyia regula tots aquests aspectes per a gossos, gats i fures. Estableix tres tipus de sancions (lleus, greus i molt greus) per incompliments que poden ser sancionades fins a 300 euros.

Amb corretja i collar!

Els gossos als espais públics cal que vagin amb corretja i collar o arnès per a la tranquil·litat dels vianants, per protegir els animals dels atropellaments, per evitar baralles, per controlar la monta i perquè no ingereixi cap verí. Els gossos considerats potencialment perillosos també hauran de dur morrió i serà necessari obtenir una llicència municipal. L'Ajuntament està estudiant la disposició d'àrees senyalitzades on els animals puguin anar deslligats.

A Santa Eulàlia de Ronçana cada cop és més freqüent la presència d'animals domèstics de companyia a les llars, especialment en aquells habitatges on es disposa d'espai exterior. 

Arxivat a: Comunicació, Medi Ambient, Salut
Campanya tinença responsable d'animals de companyia
Campanya tinença responsable d'animals de companyia
Campanya tinença responsable d'animals de companyia
Campanya tinença responsable d'animals de companyia
Campanya tinença responsable d'animals de companyia
Campanya tinença responsable d'animals de companyia