Portada > Actualitat > Notícies > El Ple de l’Ajuntament condemna en bloc els darrers actes vandàlics i incívics al municipi

El Ple de l’Ajuntament condemna en bloc els darrers actes vandàlics i incívics al municipi

03/10/2022

També aprova un suplement de crèdit per a les instal·lacions fotovoltaiques de la Biblioteca i l’Ajuntament

Tots els partits que formen el Ple de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana van condemnar conjuntament els actes vandàlics i incívics ocorreguts darrerament al Parc de la Campinya i a l’Escola Ronçana. En el Ple de dijous 29 de setembre, els partits van mostrar el seu rebuig a aquestes actuacions, especialment pel seu component homofòbic, ja que es van destrossar alguns bancs pintats amb la bandera LGTBI+. La condemna va ser rotunda i l’alcalde de Santa Eulàlia, Francesc Bonet, va assegurar que des del govern “es farà tot el possible perquè no torni a passar”.

El darrer Ple, en el que es va excusar l’assistència dels regidors Susana Barroso (Ciutadans) i Arnau Queralt (Independents-ERC), també es va ratificar la modificació dels Estatuts del Consorci Besòs Tordera. El regidor de Medi Ambient, Jordi Orriols, va destacar la qualitat del servei i va assegurar que “és un exemple de municipalització a tenir en compte” i que s’espera “seguir la línia de treball actual”. El regidor a l’oposició per Independents-ERC, Ramon Vilageliu, va celebrar que “la modificació sigui per ampliar les seves funcions i objectius” i que “el Consorci es faci càrrec de les sancions sobre els abocaments, ja que és un dels principals problemes pels Ajuntaments”. El punt es va aprovar per unanimitat.

El Ple de l’Ajuntament va aprovar per unanimitat dues modificacions de crèdit: la primera (16/2022), per fer front a una factura no reconeguda de l’exercici anterior, i la segona (17/2022), per augmentar la dotació pressupostària a les instal·lacions fotovoltaiques de la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, amb 10.400 euros, i de l’Ajuntament, amb 9.400 euros. Ramon Vilageliu va recordar que fa mesos el Ple va aprovar la creació d’una Comunitat Energètica Local, una eina que “ara és urgent i, a més, és possible”, va dir. Vilageliu va destacar que “Santa Eulàlia és un dels pobles amb major capacitat de generar energia fotovoltaica”.

Finalment, es va aprovar per unanimitat la desafectació del tram del camí municipal de la Campinya a Can Gafa i, també per unanimitat, el Compte General 2021 de l’Ajuntament i de l’Organisme Autònom Set Comunicació.

Podeu visualitzar el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana.

Arxivat a: Alcaldia, Economia, General, Medi Ambient
Ple setembre