Portada > Actualitat > Notícies > L’Ajuntament de Santa Eulàlia reparteix ampolles per netejar l’orina dels animals

L’Ajuntament de Santa Eulàlia reparteix ampolles per netejar l’orina dels animals

21/10/2022

L’OAC entregarà bosses pels excrements i l’ampolla als propietaris dels animals censats al municipi

L’Ajuntament de Santa Eulàlia, amb l'ajuda de Protecció Civil, repartirà bosses pels excrements i 1.200 ampolles destinades a la neteja de l’orina dels animals censats que passegen pel municipi. Aquesta iniciativa s’emmarca en la campanya de tinença responsable d'animals de companyia, que va començar aquest octubre, amb el lema "Si tu te'n preocupes, ho farà bé";  campanya informativa centrada en quatre eixos.

Recollits i a la paperera!

Un dels eixos de la campanya es centra en la recollida dels excrements. Recorda a les persones propietàries d’animals que cal recollir els excrements i llençar-los, tant per respecte al veïnatge com per la salubritat de l'entorn i per protegir la salut dels infants. La importància de la recollida de les deposicions i la neteja dels pipins va més enllà de la mala imatge del poble. I per això es demana també remullar la zona amb aigua o aigua i vinagre.

Per a facilitar aquestes tasques, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Salut, ha encarregat bosses i també ampolles perquè es pugui ruixar sobre els orins que els animals facin a la via pública, amb la voluntat de frenar els efectes negatius d’aquests, com les olors. Totes les persones que censin el seu animal, o bé que ja els tinguin censat a Santa Eulàlia poden passar a recollir les bosses de material compostat i les ampolles per l’OAC, de dilluns a divendres de 8 a 14 h i dijous també a la tarda de 16 a 19 h.  El repartiment ja és actiu, en l’horari d’obertura i fins a exhaurir existències. L'Ajuntament farà les comprovacions oportunes per verificar el cens de l'animal.

Amb microxips i censats!

Aquest repartiment va lligat a un dels altres eixos de la campanya de tinença que informa sobre l’obligatorietat de censar i xipar els animals. Tots els animals de companyia a partir dels tres mesos han de dur el microxip identificatiu i han d'estar censats a l'Ajuntament, un dels motius motivadors és que si l'animal es perd es pot recuperar més ràpidament. Un altre incentiu per a fer la gestió és que actualment, l'Ajuntament subvenciona amb el 40% del cost del xip i permet inscriure l'animal en el cens municipal de manera telemàtica i gratuïta. Amb tot el preu del xipat serà de 21 € per animal. Per a més informació sobre el tràmit, podeu consultar aquest enllaç.

Les persones interessades en xipar el seu animal cal que enviïn un correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e) o també poden trucar a l'Ajuntament (93 844 80 25), indicant el número de cartilla de l'animal. La llista s'elaborarà per ordre d'arribada de les sol·licituds, amb un màxim de 50 animals, durant el mes d'octubre. Finalitzat aquest període, des de l'Ajuntament s'informarà aquestes persones del dia i hora en què la protectora es traslladarà a l’Espai Rajoler, a l’edifici de davant de l’Ajuntament. Centre Cívic i Cultural La Fàbrica per

"Si tu te'n preocupes, ho farà bé" és el lema de la campanya informativa

El consistori demana a la ciutadania propietària d'animals que sigui responsable amb aquests i recorda que la seva identificació és obligatòria a Catalunya. També ho és el seu registre, a l'Ajuntament del municipi on resideixen els animals de manera habitual. Alhora, s'ha d'impedir que els gossos orinin en façanes, mobiliari urbà i vehicles estacionats, i procurar que ho facin en escocells d'arbrat, reixes de clavegueres o part inferior de la vorada.  L'ordenança municipal de tinença d'animals de companyia regula tots aquests aspectes per a gossos, gats i fures. Estableix tres tipus de sancions (lleus, greus i molt greus) per incompliments que poden ser sancionades fins a 300 euros.

Arxivat a: Atenció a la ciutadania, Medi Ambient, Salut
tinença responsable d'animals - ampolla
ampolla orins tinença animals de companyia