Portada > Actualitat > Notícies > El darrer Ple ordinari del mandat aprova per unanimitat el Pla antifrau de l’Ajuntament

El darrer Ple ordinari del mandat aprova per unanimitat el Pla antifrau de l’Ajuntament

31/03/2023

El Ple també aprova una modificació de crèdit per Can Naps i una moció en contra del Quart Cinturó

L’últim Ple ordinari del mandat 2019-2023, celebrat ahir al vespre a la Biblioteca, va començar amb l’exposició de varis temes al punt d’informació diversa. El regidor d’Esports i Comunicació i Transparència, Pol Guerra, va explicar que les dades de compliment d’acord amb la diagnosi de transparència de l’Ajuntament, realitzada per la Diputació de Barcelona, han passat en sis mesos del 37,68% al 90,44%. Guerra també va destacar que ja s’han instal·lat les xarxes parapilotes al camp de futbol i s’ha acabat l’adequació de la zona d’escalfament on s’ha aprofitat la gespa antiga del camp. Alhora, va parlar de l’aprovació del projecte de la coberta de la pista exterior del pavelló.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica, Manel Imedio, va convidar a participar a la propera fira Lliga’t a la terra, que tindrà lloc el dissabte 15 d’abril de 9 a 19 h a La Fàbrica. Anna Montes, regidora de Polítiques de Gènere, ho va fer per a l’últim acte del Mes de la Dona: la taula rodona “Dona i poder”.

Mònica Pons, regidora de Salut i Gent Gran, va explicar que s’ha elaborat una diagnosi de la gent gran al municipi que permetrà fer un pla d’envelliment saludable. El regidor de Mobilitat, Jordi Carreras, va destacar la inserció dins l’últim Tornaveu d’un fulletó amb els horaris del bus per a la gent gran i els diferents serveis de mobilitat i el regidor de Medi Ambient i Recursos Humans, Jordi Orriols, va parlar de la finalització del projecte del bosquet Ronçana i dels processos d’estabilització del personal de l’Ajuntament que s’estan duent a terme. Va insistir en la situació d’excepcionalitat per sequera i va recordar la importància de complir amb les mesures aprovades per la Generalitat de Catalunya.

S’aproven diverses modificacions de crèdit

Posteriorment, la regidora d’Economia, Marta Domínguez, va donar compte de la liquidació del pressupost 2022 de l’Ajuntament i de Set Comunicació i va exposar la modificació de l’Ordenança Fiscal 4 Impost sobre l’impost sobre l’increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana, punt que es va aprovar amb els vots a favor de totes les formacions i l’abstenció de C’s.

Seguint en l’àmbit econòmic, es van aprovar per unanimitat tres modificacions de crèdit. Arran de la liquidació del pressupost de 2022, s’ajusta el de 2023 en funció de les necessitats detectades. En aquest cas, pels increments de les despeses corrents, les despeses de personal i les inversions. Per unanimitat es va aprovar el punt sobre l’acord dels complements retributius.

Una altra modificació de crèdit, aquesta entrada d’urgència, va ser la relativa a la creació d’una partida pressupostària de 995.948,83 euros per afrontar el pagament de Can Naps. L’alcalde Francesc Bonet va explicar que el procés judicial encara està en marxa i que des del govern fa anys que hi estan treballant. En aquest sentit, Bonet va assegurar que “la ràtio d’endeutament actual dona marge per afrontar-ho quan arribi”. El punt es va aprovar per unanimitat.

El primer Pla antifrau de la història de Santa Eulàlia

El Ple també portava a aprovació el Pla antifrau de l’Ajuntament, d’acord amb l’Ordre HFP/1030/2021, de 29 de setembre. L’alcalde Francesc Bonet va explicar que es tracta del primer Pla antifrau de la història del municipi. Bonet va destacar que “és un requisit per optar a les subvencions del fons NextGeneration i també permetrà marcar les pautes a nivell intern”. El punt es va aprovar per unanimitat.

El Ple ordinari també va aprovar per unanimitat dues addendes, una al Conveni de Cooperació Interadministrativa entre l’Ajuntament de Santa Eulàlia i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs Tordera relatiu al servei de neteja i manteniment de la xarxa de clavegueram (2023-2026) i una altra al conveni de desplegament de l’atribució de l’exercici de la competència de l’Ajuntament de gestió de residus municipals i dels residus comercials al Consorci per a la Gestió dels del Vallès Oriental.

Es tira endavant una moció contra el Quart Cinturó

La primera moció presentada al Ple, per part del grup de C’s, es va desestimar amb el vot a favor de C’s, els vots en contra de Poble Unit i les abstencions de SER-CP i Independents-ERC. La moció en qüestió exposava mesures per afavorir la conciliació laboral i familiar, una proposta compartida en el fons per totes les formacions polítiques, però que es va qualificar de parcial i massa laxe.

La segona moció, en aquest cas presentada per Independents-ERC i relativa al Quart Cinturó, es va aprovar amb els vots a favor d’aquesta formació i els de Poble Unit i els vots en contra de SER-CP i C’s. El regidor Arnau Queralt va destacar que “fa temps que s’està apostant per solucions alternatives” i, per tant, es rebutja la construcció d’aquesta via o propostes similars. Francesc Bonet va apuntar que “el projecte suposa perjudicis pel territori molt importants” i es va queixar de la manca de consens amb els Ajuntaments implicats. Per la seva banda, el regidor de SER-CP, Abraham Requena, va considerar que “són infraestructures necessàries, tot i que cal apostar pel transport públic”.

 

Podeu visualitzar el Ple complet al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i a través de la vídeoacta.

Arxivat a: General, Alcaldia
Ple març
Ple març
Ple març