Portada > Actualitat > Notícies > La Festa Major de Santa Eulàlia, del 27 al 30 de juliol

La Festa Major de Santa Eulàlia, del 27 al 30 de juliol

07/07/2023

Les proves del Joc de Colors seran unes de les protagonistes de la festa, juntament amb la música i activitats per a tots els públics

La regidoria de Festes de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha presentat el programa de la Festa Major 2023. Després que l'any passat es recuperés el format amb diversos concerts i espectacles i el tradicional Joc de Colors, es tornaran a fer algunes de les proves clàssiques, així com alguna de nova. Les quatre colles ja estan a punt i tenen moltes ganes i energia per viure una nova Festa Major.

La imatge gràfica de la Festa Major 2023 parteix d'una R amb els quatre colors de les colles, perquè tot el poble es tenyeix de blau, verd, groc i vermell. La R de ritme, de rauxa, de rànquing, de riure... de Ronçana, de Santa Eulàlia de Ronçana, representa un espai per a tothom. Aquest any també hi ha nova imatge de les samarretes, sorgida del concurs que va guanyar la Cristina. Com l'any passat, les samarretes s'han elaborat per encàrrec i amb antelació als caps de colla.

 

La terrasseta del Xafarranxo, de nou a la plaça de l'Ajuntament

La plaça de l'Ajuntament tornarà a ser l'epicentre de tots els concerts durant els quatre dies de Festa Major, així com les barraques de begudes gestionades per diverses entitats del poble. Així, l'aparcament de l'Ajuntament es tornarà a convertir en La terrasseta del Xafarranxo, un espai gastronòmic on diverses foodtrucks oferiran menjar i beguda a les nits i des d'on es podrà gaudir de la festa en un espai més tranquil.

 

La prèvia per escalfar motors

Santa Eulàlia viu la Festa Major al llarg de gairebé tot el mes de juliol. Ronçana Comerç Actiu s'hi suma amb l'objecte infiltrat i el concurs d'aparadors del 10 al 24 de juliol i la mostra gastronòmica "Tomàquet al plat" de l'1 al 30 de juliol.

L'Associació de Veïns de Can Marquès també organitza la seva Festa Major aquest cap de setmana, amb activitats el divendres 7, el dissabte 8 i el diumenge 9 de juliol. Aquest dissabte el poble acull les 6 hores de resistència Derbi Variant del MotoClub Ronçana i diumenge, el concert d'estiu de la Coral Santa Eulàlia. Per als més joves, demà a la tarda i fins ben entrada la nit hi haurà el Sarau de Primavera a Sant Simple, organitzat per La Timba i La Taka.

El cap de setmana vinent arrancarà amb el ball i recapte el divendres a la tarda a La Fàbrica, un acte que es repetirà el divendres 21 de juliol. Un dels protagonistes del cap de setmana serà el Torneig de ping-pong de Festa Major el dissabte 15 de juliol al matí a La Fàbrica. Les inscripcions s'han de fer en línia abans del 13 de juliol (o el mateix dia de forma presencial en cas que hi hagi places lliures).

El mateix dissabte a la tarda hi haurà la Santakafarra a la plaça de l'Església, organitzada per l'Assemblea Jove i La Taka, i la Cronoescalada, del Club Ciclista Vall del Tenes.

El diumenge 16 de juliol serà el torn de la Festa de Sant Cristòfol, organitzada pel Retro Car Club Ronçana, i la presentació de la 13a Fira del Tomàquet i la degustació de dues tapes creades i elaborades pel cuiner santaeulalienc, en un acte titulat "Descobreix l'olor i el gust del tomàquet del Vallès amb Bernat Iglesias". La presentació tindrà lloc a les 19 h a La Fàbrica, fent el primer tast de la Fira del Tomàquet, que se celebrarà el dissabte 22 de juliol durant tot el dia a La Fàbrica.

La Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja se suma als actes previs amb l'Hora del conte i "Llavors de lluna" el dimarts 18. Aquest mateix dia a la nit, el Parc de Can Font serà l'escenari de la primera projecció del cinema en tovallola amb "Escape Room". El dijous 20 de juliol hi haurà una jornada de donació de sang i plasma, una de les proves del Joc de Colors. Per donar, ja podeu reservar la vostra cita en aquest enllaç. Al vespre la Biblioteca acollirà el concert de Joe Fields & The Folkytonks, que actuen per primer cop a Santa Eulàlia.

El dissabte 22 de juliol començarà amb el Torneig de minitennis del Club de Tennis i Pàdel Can Juli per a infants de 7 a 10 anys i seguirà al vespre a Sant Simple, amb les havaneres de Nous Indrets, el sopar de germanor i el ball amb Duet Esquitx. Les colles es reuniran a la nit al Pavelló per la prova Teranyina i aquest dia començarà la prova online Cescgram, que s'allargarà fins l'últim dia de la Festa Major.

La 25a edició de l'Aplec de Sant Simplici tindrà lloc el diumenge 23 de juliol, amb la missa al matí i, a partir de les 16.30 h, la Trobada de Puntaires, sardanes, Ball de Gitanes, ballada de Gegants i l'espectacle del Ball de Diables La Sella.

Les últimes activitats abans de l'inici dels dies de Festa Major seran dues proves del Joc de Colors, DonaRun i SET Segons, i la segona pel·lícula a la fresca, el dimarts 25 de juliol, amb el cinema en tovallola i "El col·legi dels animals màgics".

 

Quatre dies de festa per a tots els públics

El gruix dels actes de Festa Major arrancaran dijous 27 de juliol amb La Milla, una cursa popular oberta a tothom que es pot fer corrent o caminant. Les inscripcions s'han de fer en línia fins el 26 de juliol o de forma presencial el mateix dia de la cursa. En acabat, el pregó obrirà la Festa, a les 20 h des del balcó de l'Ajuntament. A la mateixa plaça i tot seguit, hi haurà la Festa Holi i la botifarrada popular. Els concerts de la primera nit aniran a càrrec de Pelat i Pelut i de El Wateke Group.

El divendres començarà a les 12 h amb la Missa solemne i el dinar de la gent gran i ball amb Ostres Ostres a La Fàbrica. Ja al vespre i de nou a la plaça de l'Ajuntament, l'escola de dansa Trackdance oferirà una exhibició de ball. Després de la prova musical Santakavisión, a partir de les 23 h, els grups que amenitzaran la nit seran Angangas i Cocodrilo Club.

El dissabte 29 de juliol concentrarà bona part de les activitats amb la prova de la piscina Cool Pool, la prova culinària Vermood i la prova americana Dry Brustingui. A més, a la tarda hi haurà l'espectacle familiar "Folkids" al bosquet de l'Escola Ronçana i el concert i el ball amb l'orquestra La Chatta, a les 20 i a les 23 h a La Fàbrica.

La nit del dissabte cremarà primer amb el Correfoc del Ball de Diables La Sella i la colla convidada dels Dimonis Enroscats de l'Alcúdia i seguirà amb la crema del campanar. Ja a la plaça de l'Ajuntament, serà el torn dels concerts de T-Nue i La Sra. Tomasa, seguits de Dj Dimo & Albert Sonder i Dj Arnau & Dj DavidFS & Dj Frodig.

El darrer dia s'obrirà amb la Gran melé de petanca a La Campinya, la prova de corda Enredats i la missa de Festa Major. A la tarda, els més menuts podran gaudir de l'espectacle familiar "L'actitud" al bosquet de l'Escola Ronçana.

Les quatre colles, després de disputar la prova X1FR35 I 773TR35, gaudiran del sopar de germanor mentre es retransmet l'Especial de Canal SET de Festa Major per donar pas al Gran Veredicte, on s'entregaran els premis del Joc de Colors 2023 amb retransmissió en directe per Canal SET.

La Festa Major d'enguany acabarà amb la traca final i el fi de festa amb Pd Cames Ajudeu-me.

 

Una festa respectuosa i accessible

Per gaudir d'una Festa Major respectuosa, es disposarà d'un Punt Lila on qualsevol persona podrà acudir si necessita informació i/o vol denunciar comportaments masclistes o LGTBIfòbics. També us podran atendre al telèfon 671 460 253.

A més a més, durant els dies de Festa Major, l'Ajuntament facilitarà el servei d'un trenet gratuït que farà parada al CAP, a l'Ajuntament i a la plaça de l'Església, amb horari de 17 a 00 h.

 

Seguiu-nos a les xarxes socials!

Des de l'Ajuntament es recomana seguir les actualitzacions a la pàgina web i a les xarxes socials municipals per a possibles canvis en la programació. Així mateix, podeu compartir imatges de la Festa Major a les xarxes amb l'etiqueta #FMser2023

 

 

Podreu gaudir del programa de Festa Major imprès gràcies a:

A2S INSTAL·LACIONS

ASSESSORIA SANTA EULÀLIA

ASSESSORIA VALL DEL TENES

ASSTAX CONSULTING

AUTOESCOLA RONÇANA

AUTO RONÇANA

BEAUTY CENTRE D'ESTÈTICA AVANÇADA

BUGADERIA AUTOSERVEI

CAMPS DE LAVANDA MAS SAMPERA

CAN FERRER

CAN MARANGES

CAN VILA NOU

CARLA BALCELLS

CENTRO ODONTOLÓGICO LLIÇÀ D'AMUNT

CLÍNICA VETERINÀRIA CAN PILÉ

COMELLAS AUTO

CONTROL SET

DAVID DELGADO POMA

DERMO PHARMACIE & PARFUMS S.A.

DIGITECNIC

ELECTRICITAT CASALS

EL TALLERET DE MAITE

ESTABANELL

ESTUDIO CONTACTO

EXCAVACIONS A. BATLLES

FARMÀCIA SALAYET

FARMÀCIA VELA

FINQUALIS

FINQUES FERRO

FORN DE PA PASTISSERIA SANT ANTONI

FUSTERIA BAU

GRÀFIQUES DURAN

HELEN DORON

IMMA PERRUQUERS

IMPREMTA GALOBART

INSTAL·LACIONS A. PARERA

INSTITUT ODONTOLÒGIC RONÇANA

JARDIPÍ

JD MANYERIA

J. JOVANI

JOMI

JULI MANETES

KÜRU-KÜRU

LA BIMBA

LA CLÍNICA DEL PEU

L'ÀMFORA

LA RONSANA

LA SALA

LIMPIEZAS PILO

LULUKABARAKA

MACFRIN

MAGIC BARBER SHOP

MARIA ÁNGELS FRANQUESA FONT

MARKET PINSOS

MASIA CAN FÀBREGAS DEL BOSC

MELS DE CAN MONRÀS NOU

MICRODENT IMPLANT SYSTEM

NEFTIS

NÚCLEOS MAGNÉTICOS CIP

OMIBER

ÒPTICA DURAN

PANOTS JIMÉNEZ

PASTISSERIA D'EN DAVID

PETRO SANTA EULÀLIA, S.L.

PFR PREFABRICATS DE FORMIGÓ RONÇANA

PINEDA JARDINS

PINTOR IGLESIAS

POMA MANYERIA

PROGASA S.A.

PSICOACTIVA

QUEVIURES CA LA LOLI

RC TÉCNICOS

RESIDÈNCIA LA VALL

RETRO CAR CLUB RONÇANA

ROSTISSERIA

ROVICARSA

SUPERMERCAT REYES

TALLER MARTÍ FABRA

TALLERS GIRBAU

TALLERS SANTA EULÀLIA

TRACKDANCE

TRANSPORTS BONET

TRANSPORTS J. BONET

 

A tots ells, moltes gràcies! Bona Festa Major!

Arxivat a: Festes, General
Festa Major 2023
Cartell FM'23

Arxius adjunts