Portada > Actualitat > Notícies > L'Ajuntament obre una nova convocatòria per adjudicar els habitatges a joves

L'Ajuntament obre una nova convocatòria per adjudicar els habitatges a joves

04/04/2024

Les persones interessades poden presentar les sol·licituds del 15 al 30 d'abril

L'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha obert una nova convocatòria per adjudicar els pisos de lloguer a l'edifici de la Carretera de Barcelona, 78 que han quedat disponibles després de la primera convocatòria. El Ple de març va aprovar les bases reguladores d'aquesta segona convocatòria, centrada en els habitatges de tres habitacions. El projecte d'habitatge jove és el primer d'aquestes característiques que es posa en marxa a Santa Eulàlia per donar resposta a una part de la demanda creixent d'habitatge per part del col·lectiu jove que vol quedar-se a viure al poble.

En aquesta segona convocatòria s'han establert tres categories, donant prioritat a la categoria A, després a la B i, finalment, a la C. És a dir, s'adjudicaran els pisos mitjançant un sorteig amb les sol·licituds de la categoria A i, en el cas que no hi hagi prou sol·licituds d'aquesta categoria, llavors es procedirà a adjudicar les de la categoria B. De la mateixa manera, si queden pisos disponibles, es realitzarà el sorteig amb les sol·licituds de la categoria C.

Els principals canvis en relació a la primera convocatòria són l'ampliació d'edat a 35 anys en el cas de la categoria C, l'ampliació de rang en el seu topall màxim de l'IRSC en totes les categories i la possibilitat que a la categoria B no totes les persones que formen part de la unitat de convivència estiguin empadronades a Santa Eulàlia. Amb aquestes modificacions, s'espera poder adjudicar els set habitatges de tres habitacions o, segons el resultat de la primera convocatòria, els vuit pisos de tres habitacions (quatre de 72,35 m2 i quatre de 78,42 m2). Tots ells inclouen en el lloguer un traster i dues places d'aparcament.

Cada habitatge estarà format per una unitat de convivència, és a dir, un nucli format per dues o tres persones que es comprometen a viure juntes i que, per tant, es presentaran a la convocatòria de forma conjunta, en el cas de les categories A i B. A la categoria C, la unitat de convivència estarà formada per una sola persona. Cal tenir en compte que una mateixa persona no pot constar en més d'una sol·licitud i que totes les persones de la unitat de convivència han de complir amb tots els requisits de les bases.

Qui pot accedir-hi?

Les persones interessades cal que compleixin amb els següents requisits:

  • Edat: A les categories A i B, totes les persones de la unitat de convivència han de tenir entre 18 i 30 anys (ambdós inclosos) en la data de publicació de la convocatòria. A la categoria C la persona sol·licitant ha de tenir entre 18 i 35 anys (ambdós inclosos).
  • Ingressos bruts totals (la suma dels ingressos de les persones sol·licitants): A les categories A i B, mínim de 1.843,95€/mes o 22.127,40€/any i màxim de 8.052,96€/mes o 102.035,88€/any. A la categoria C, mínim de 1.500€/mes o 18.000€/any i màxim de 2.834,33€/mes o 34.011,96€/any.
  • Antiguitat: A les categories A i C, han de ser persones empadronades a Santa Eulàlia de Ronçana amb una antiguitat mínima de 5 anys, continus o discontinus, en els darrers 10 anys. A la categoria B, només una de les persones sol·licitants ha de complir amb aquest requisit.
  • Necessitat d'habitatge: Cal que les persones sol·licitants tinguin necessitat d’habitatge. No podran aplicar-hi persones que disposin d’un habitatge en propietat.
  • Inexistència d'antecedents per delictes sexuals.

Quedaran excloses del procés les persones que:

  • No compleixin o acreditin suficientment la totalitat dels requisits d’admissió.
  • Falsifiquin dades i/o documents aportats.
  • Presentin la sol·licitud fora de termini.

La durada dels contractes de subarrendament serà de 4 anys improrrogables, amb una durada mínima de 3 mesos.

El preu del lloguer serà de 750€ (IVA inclòs) per habitatge. En aquest preu no s’inclouen les despeses de neteja, impostos i taxes, subministraments i assegurança de responsabilitat civil. Caldrà dipositar una fiança equivalent a una mensualitat.

Com presentar-s'hi?

Les unitats de convivència hauran de presentar la sol·licitud del 15 al 30 d'abril, ambdós inclosos. L'Ajuntament podrà ampliar aquest termini si es considera oportú. Es publicaran les llistes amb els resultats al taulell d’anuncis de l’Ajuntament i a ser.cat

En aquest enllaç hi trobareu les bases completes, on hi ha tota la documentació requerida. Un cop les persones interessades disposin d'aquesta documentació, poden presentar la seva sol·licitud de forma telemàtica en aquest enllaç.

Per a més informació, podeu dirigir-vos per correu electrònic a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Arxivat a: Habitatge, Joventut
Habitatge jove
Habitatge jove

Arxius adjunts