Arnau Queralt i Bassa

Arnau Queralt Bassa
Arnau Queralt Bassa

Càrrec: Regidor.

Regidories: No en té cap.

Grup municipal: Independents-ERC.

Portaveu: Arnau Queralt Bassa.

Membre de la Junta de Govern Local: No.

Membre de la Comissió Informativa del Ple: Sí.

Membre de la Comissió Especial de Comptes: No.

Correu electrònic: (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

Xarxes socials: Twitter, Instagram.

Perfil:

- Nascut a Granollers el 8 de novembre de 1975 i veí de Santa Eulàlia des del juny de 1982.

- Llicenciat en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona.

- Màster en Gestió Pública pel Programa Interuniversitari de Govern i Gestió Pública (ESADE, UAB i UPF).

- Diplomat en Afers Europeus pel Patronat Català Pro Europa i l’Escola Diplomàtica del Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació.

- Des d'octubre de 2011 és el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS).

-  A nivell local, va cantar a la Coraleta i a la Coral Santa Eulàlia i va ser membre del Grup d'Oposició al Quart Cinturó de Santa Eulàlia de Ronçana. Va dirigir el programa d'entrevistes "I ara què?" de Canal SET durant el curs 2020-2021.

- A nivell comarcal, és membre de la comissió directiva del Centre d'Estudis de l'Associació Cultural de Granollers. Va cantar al Cor de Cambra del Vallès Oriental.

- Aficionat al senderisme, la lectura i l'escriptura, àmbit en el qual ha guanyat i ha quedat finalista en diversos premis literaris.

- Regidor de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana per Indep-ERC-AM des de març de 2022.

Trajectòria professional: Des d'octubre de 2011 és el director del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), òrgan actualment adscrit al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

Des del gener del 2015 presideix la Xarxa Europea de Consells Assessors en Medi Ambient i Desenvolupament Sostenible (xarxa EEAC) i copresideix el seu grup de treball sobre Desenvolupament Sostenible. En representació de la xarxa EEAC ha estat membre observador de la Plataforma d'Alt Nivell de la Comissió Europea per a la Implementació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a la Unió Europea i  membre del grup d'experts sobre educació superior i ODS de la Global University Network for Innovation (impulsada per la Unesco i l'Associació Catalana d'Universitats Pública).

És membre del consell de direcció de la Xarxa Mediterrània d’Experts en Canvi Climàtic i Ambiental (MedECC) des de la seva fundació. L'any 2020 va rebre el premi Nord-Sud del Consell d'Europa, conjuntament amb els coordinadors del MedECC i els autors del Primer Informe sobre el Canvi Climàtic i Ambiental a la Mediterrània impulsat per aquesta xarxa.

És membre del grup de prospectiva de la iniciativa MED2050 impulsada pel Plan Bleu - Centre d'activitats regional del Pla d'Acció per al Mediterrani del Programa de Nacions Unides per al Medi Ambient.

És membre del Consell de responsabilitat social de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya i del Consell Acadèmic de Respon.cat.

Ha estat membre dels grups de treball sobre Sostenibilitat i sobre Acció Climàtica de l'Assemblea de Regions d'Europa.

Ha estat director del Patronat Català Pro Europa i membre del consell de govern i del consell acadèmic de l’Institut Universitari d’Estudis Europeus.

Ha estat tresorer, vicepresident i president del Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya. Va ser membre de la primera Junta directiva de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.   

Retribució anual bruta: 0 euros.

Dietes i indemnitzacions: 100 euros per assistència a les sessions ordinàries del Ple, 100 euros per assistència a les sessions extraordinàries del Ple i 100 euros per assistència a la Comissió Informativa de Ple.

  • DIETES ESTIMADES PER MANDAT
2023 2024* 2025* 2026* 2027**
1.100,00 € 1.800,00 € 1.800,00 € 1.800,00 € 800,00 €

*2024,2025,2026 - es preveuen 45 Juntes de Govern a 225 euros i 9 Plens a 100 euros 

**2027 - es preveuen 21 Juntes de Govern a 225 i 4 Plens a 100 euros

Indemnització en deixar el càrrec: 0

Activitats i béns patrimonials

Veure l'agenda institucional