Portada > Actualitat > Notícies > 1.413 matriculacions per aquest nou curs 2022-23 a Santa Eulàlia

1.413 matriculacions per aquest nou curs 2022-23 a Santa Eulàlia

01/09/2022

Un inici avançat, nous horaris, noves nomenclatures i incògnites sobre la resolució de l’aplicació del 25% de castellà a les aules

Els centres educatius de Catalunya inicien el curs escolar 2022-2023 la primera setmana de setembre. Un inici avançat, amb horaris nous i que deixa enrere les mesures per contenir la pandèmia. A Santa Eulàlia, s’incorporaran a les aules un total de 1.413 alumnes des d’I3 fins a Batxillerat i FP. A hores d'ara encara hi ha algunes matriculacions que podrien entrar, amb tot, el total suma 39 estudiants més que el curs anterior.

El dilluns 5 de setembre serà el torn d’infantil i primària, i el 7 per ESO, batxillerat i cicles formatius. També és nou l’horari que es farà, que serà intensiu de 9 a 13 h. El curs posarà fi, com és habitual la tercera de juny: dimarts 20 de juny acabaran les classes d’educació secundària obligatòria i batxillerat; i el dijous 22 per a les escoles, infantil i primària. Podeu consultar els detalls del calendari escolar en aquest enllaç.

Una altra novetat és l’adeu a la nomenclatura de P1, P2, P3, P4 i P5 a I1, I2, I3, I4 i I5. Es substitueix la pe de parvulari per la I d’infantil. Per aquest curs la Generalitat ha començat a conscienciar la comunitat educativa del canvi, que en pocs centres ja s’havia incorporat. La modificació dels conceptes guardaria a llar d’infants, escola bressol o escoleta, hi té a veure. Es vol també deixar enrere la paraula parvulari que etimològicament vol dir lloc on es guarden les criatures petites.

Una incògnita per aquest curs és la possible aplicació del 25% del castellà a les aules. A una setmana de l'inici del curs, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha rebutjat la imposició de l’aplicació que quedarà sense efectes fins que el Tribunal Constitucional determini si la llei i el decret sobre el català a l'escola són constitucionals o no.

Matriculacions a Santa Eulàlia

Aquest nou curs, Santa Eulàlia tindrà 1.413 alumnes repartits en els centres educatius:

-       Escola Bressol Municipal l’Alzina: 71

-       Escola Ronçana: 259

-       Escola La Sagrera: 422

-       IES La Vall del Tenes: 661

Novetats a Santa Eulàlia

A Santa Eulàlia hi ha també novetats. Pel que fa al transport, l’alumnat de les escoles i Institut podran gaudir de més places i més recorregut del bus escolar. A l’Escola Bressol Municipal L’Alzina es renova la plantilla de l’equip directiu pels propers quatre cursos, la directora serà Mónica Bosch i Anna Ors com a coordinadora.

Pel que fa a obres, a meitats de juny es van finalitzar les millores del paviment exterior de l’Escola Ronçana, aquestes van ser tan sols estrenades els darrers dies de curs i aquest setembre l'alumant retrobarà de nou amb els dibuixos que són jocs educatius. Aquest estiu, a l'Escola La Sagrera s'han dut a terme tasques de manteniment per la millora del drenatge al pati, a l'entrada del Camí Salve Regina. També s'ha aprofitat aquests mesos per eixamplar i donar protagonisme a l'espai de sorra proper a l'hort de l'entrada del Camí del Serrat i així disminuir les zones de paviment de formigó. A l'Institut, recentment han quedat enllestides les autre aules del nou edifici que ajudaran a descongestionar els espais de la cantina i la biblioteca.

Un altre canvi, per afavorir la seguretat viària i la descongestió del trànsit, serà per a les famílies de l'Institut. La circulació d'accés i sortida al centre es modificarà a partir del 5 de setembre i afectarà també a l'aparcament de l'esplanada que hi ha entre el centre i el Pavelló que quedarà restringit durant l'horari escolar.

 

Arxivat a: Educació, General
Inici curs escolar 2022-23
Inici curs escolar 2022-23