Portada > Actualitat > Notícies > El Ple de l'Ajuntament homenatja Protecció Civil

El Ple de l'Ajuntament homenatja Protecció Civil

31/01/2023

El Consistori aprova el Pla Local de Joventut i el Pla Local de Seguretat Viària

L'alcalde Francesc Bonet, en el Ple de l'Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana del passat dijous 26 de gener, va fer entrega del pin del Consistori als membres de Protecció Civil com a distinció al reconeixement rebut amb la Creu de Sant Jordi a l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona. De fet, Protecció Civil de Santa Eulàlia va rebre, el passat mes d'octubre, un dels 21 diplomes que es van lliurar a les noves Associacions de Voluntariat de Protecció Civil (AVPC) registrades des del 2019. L’entitat segueix fent una crida a la ciutadania per col·laborar en la protecció de la població, els béns materials i el medi ambient. Aquelles persones voluntàries interessades a col·laborar-hi, poden escriure un correu a (Necessites javascript per veure aquest correu-e)

El Ple, a banda d'aprovar el pressupost 2023, també va aprovar per unanimitat el Pla Local de Joventut 2022-2026. El document exposa les línies estratègiques, els projectes i les actuacions que hauran de vertebrar les polítiques de Joventut durant els pròxims quatre anys al municipi. El pla és una eina fonamental per a l'estructuració, l'ordenament i el desplegament dels recursos existents, amb l'objectiu de planificar respostes eficients a les necessitats actuals de la població jove que habita o fa vida a Santa Eulàlia, així com els reptes de futur que puguin sorgir.

El regidor de Joventut, Pol Guerra, va felicitar els tècnics de l'Ajuntament que han desenvolupat i redactat el Pla i va destacar que "s'ha fet sense cap externalització i, per tant, amb un ampli coneixement de la realitat del poble". El regidor a l'oposició per Independents-ERC, Ramon Vilageliu, va remarcar "la preocupant manca d'habitatges, ja que el jovent de Santa Eulàlia ho té difícil per quedar-se". Abraham Requena, regidor de SER-CP, va dir que "es podria obrir a la participació al global dels pressupostos, no només a la partida dels pressupostos joves".

El Pla Local de Joventut 2022-2026 es pot consultar complet al document adjunt d'aquesta notícia, al web de l'Ajuntament i al Portal de Transparència.

Amb els vots a favor de Poble Unit i de SER-CP i l'abstenció d'Independents-ERC, es va aprovar inicialment l'actualització del Pla Local de Seguretat Viària 2023-2026. El regidor de Mobilitat, Jordi Carreras, va explicar les diferents propostes de millora i les actuacions que s'aplicaran als quatre punts de Santa Eulàlia detectats com a conflictius en termes de seguretat viària. El pla es focalitzarà en el camí de la Rovira, davant de l'Institut; l'encreuament de la zona comercial de la carretera de Barcelona, entre el camí de Can Burguès i el camí del Gual, i el camí de terra de la deixalleria. L'alcalde va puntualitzar, però, que "això no vol dir que l'Ajuntament es quedi aquí, ja que hi ha partides del pressupost destinades a aquestes millores".

Finalment, el Ple va aprovar per unanimitat la liquidació del servei de recollida d'escombraries 2022, el conveni de cooperació interadministrativa entre l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana i el Consorci per a la Defensa de la Conca del riu Besòs relatiu al servei de neteja de la xarxa de clavegueram i els increments salarials de 2023.

Arxivat a: General
Ple gener
Ple gener
Ple gener
Ple gener

Arxius adjunts