Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova inicialment el reglament que regularà el servei de recàrrega de vehicles elèctrics

El Ple aprova inicialment el reglament que regularà el servei de recàrrega de vehicles elèctrics

21/07/2023

Les festes locals de Santa Eulàlia per l'any 2024 seran el 26 de juliol i el 10 de desembre

El Ple Ordinari de juliol, celebrat aquest dijous al vespre a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, va començar amb un minut de silenci per la mort de l'ex-regidor Martí Farrés.

A l'inici del Ple, la regidora Anna Montes va explicar la posada en marxa dels refugis climàtics a Santa Eulàlia i va detallar el canvi d'horaris de la Trobada de Puntaires de l'Aplec de Sant Simple d'aquest diumenge, que començarà a les 18 h. El regidor Manel Imedio va parlar de la Fira del Tomàquet d'aquest dissabte i de la Festa Major, amb actes centrals del 27 al 30 de juliol. Per la seva banda, l'alcalde Francesc Bonet va explicar que s'ha concertat el préstec acordat per afrontar el pagament de Can Napsi que per les eleccions d'aquest diumenge s'ha activat el servei Porta'm per aquelles persones amb dificultats de mobilitat perquè puguin votar.

Com és habitual en el Ple de juliol, es va aprovar per unanimitat la declaració d'inhabilitat del mes d'agost per a determinades tramitacions i la revisió del padró d'habitants a 1 de gener de 2023, que és de 7.846 persones (3.901 homes i 3.945 dones). El Ple va aprovar per unanimitat les festes locals de Santa Eulàlia de Ronçana per l'any 2024, que seran el 26 de juliol i el 10 de desembre.

Pel foment del vehicle elèctric

També per unanimitat, el Ple va aprovar inicialment l'establiment del servei de recàrrega de vehicles elèctrics i del reglament que el regularà. El regidor de Mobilitat, Jordi Carreras, va explicar que en els primers dos anys de funcionament del punt de recàrrega a la Carretera de Barcelona "s'han fet més de 6.000 càrregues, hi ha hagut uns 300 usuaris registrats i una mitjana de nou càrregues al dia". El servei, que suposa un cost per l'Ajuntament d'uns 1.500 euros al mes, es regirà pel reglament de l'Associació Catalana de Municipis, el qual estableix, per exemple, el temps de recàrrega. Carreras va detallar que "està previst posar dos punts més al Park&Ride, un altre a l'entorn de La Fàbrica i un a l'entorn de l'Ajuntament". Alhora, el regidor va explicar que es preveu aprovar un preu públic per a l'ús del servei.

El regidor a l'oposició per Independents-ERC, Arnau Queralt, va valorar molt positivament la regulació del servei i el fet de fomentar l'ús dels vehicles elèctrics, però va alertar del seu cost i va assegurar que "cal promoure el transport públic, és el futur". Queralt va afegir que "s'ha de garantir que els carregadors estiguin en zones segures".

Modificacions de crèdit i de l'OF 15

El Ple també va aprovar per unanimitat dues modificacions de crèdit: la 15/2023 de Crèdit extraordinari i suplement de crèdit finançat amb RTDG per, entre altres, l'arranjament de calçades i voreres i inversions al camp de futbol, i la 16/2023 de Suplement de crèdit per assignacions i indemnitzacions de càrrecs electes i interessos del préstec PCL23 finançat amb romanent de tresoreria per despeses generals, destinat a les retribucions dels òrgans de govern i als interessos del préstec per Can Naps.

La modificació de l'Ordenança Fiscal 15 "Taxa per utilització privativa o aprofitament especial de la via pública amb entrades de vehicles a través de les voreres o de qualsevol altre espai de domini públic local i les reserves de via pública per a aparcament, càrrega i descàrrega de mercaderies de qualsevol mena" es va aprovar per unanimitat. Segons la regidora d'Economia, Marta Domínguez, es tracta d'"ajustos al text i a les tarifes i de l'eliminació d'una tarifa que està en desús perquè s'està regulant en una altra ordenança".

Precs i preguntes

Independents-ERC va celebrar que l'IES Vall del Tenes estigui ja a la xarxa de centres públics i, també en l'àmbit educatiu, va demanar si els centres del poble estan subscrits a les revistes "Cavall Fort" i "Camacuc", una qüestió que l'alcalde va confirmar. A més, va demanar fer un pla de xoc d'arbrat de cara a la tardor per augmentar els espais d'ombra natural a La Fàbrica o Sant Simple.

El grup municipal va preguntar per l'estat del pla municipal d'actuació en cas d'inundació. Francesc Bonet va explicar que des de fa dos anys s'està desenvolupant amb la Diputació de Barcelona el DUPROCIM, un pla molt més complet que engloba tots els plans d'emergència del municipi.

En resposta a la pregunta sobre l'estat de les matriculacions a l'Escola Bressol L'Alzina, la regidora d'Educació Mònica Pons va explicar que no s'ha rebut resposta del Departament a la petició d'ampliació de places. Amb cinc infants al grup de lactants, 18 a I1 i 23 a I2, hi ha dos infants del poble en llista d'espera i dos d'altres municipis (tot i que un d'ells s'ha matriculat a Bigues). Pons va detallar la proposta del centre de mantenir sis aules i fer un grup mixt per donar cabuda als 79 infants matriculats.

El grup a l'oposició també va preguntar per l'estat de les obres de l'equipament de la Font del Rieral i Bonet va concretar que "hi ha hagut diversos imprevistos a l'edifici que han fet allargar el termini d'obres" i que l'Ajuntament està pendent d'un certificat de Bombers.

Fa uns dies, l'Ajuntament va mantenir una reunió amb el Departament de Salut i la regidora de Sanitat Mònica Pons va concretar les conclusions de la trobada. D'altra banda, Jordi Carreras va parlar de l'estat del Pla Local de Seguretat Viària i l'alcalde, del projecte de reordenació de l'entorn de la Sala.

La regidora de Participació, Marta Domínguez, va explicar que s'està treballant en el reglament de Participació i Francesc Bonet va assegurar que, "si tot va sobre el previst, la setmana que ve s'aprovarà el projecte definitiu del pas semafòric i entre octubre i novembre començaran les obres, que tindran una durada de dos o tres mesos".

 

Per tancar el Ple de juliol, Judith Andújar, regidora d'Igualtat i Gènere, va llegir el manifest del 25J, Dia Internacional de l'Orgull LGTBIQ .

 

Podeu visualitzar el vídeo complet del Ple en aquest enllaç de Youtube i en aquest de la vídeoacta.

Arxivat a: Alcaldia, General
Ple juliol
Ple juliol