Portada > Actualitat > Notícies > El Ple aprova per unanimitat una moció sobre el finançament dels ens locals i una amb motiu de l'escalada militar a Palestina

El Ple aprova per unanimitat una moció sobre el finançament dels ens locals i una amb motiu de l'escalada militar a Palestina

01/12/2023

Les regidores del Ple de Santa Eulàlia van llegir el manifest del 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències envers les Dones

El Ple Ordinari de Santa Eulàlia de Ronçana, celebrat ahir a les 19 h a la Biblioteca Casa de Cultura Joan Ruiz i Calonja, portava a aprovació dos punts relacionats amb Recursos Humans. El primer, la modificació de places de Policia Local a la plantilla de funcionaris, que, segons el regidor Sergi Castro, ve donada per la "modificació de la llei de Policies de Catalunya" i que aquestes places passen a ser del subgrup C1. El segon, la modificació de la RLT amb la valoració de nous llocs de treball. Ambdós van ser aprovats per unanimitat.

També per unanimitat es van aprovar les dues mocions presentades. La moció sobre el finançament dels ens locals, basada en la proposta de la Federació Catalana de Municipis i l'Associació Catalana de Municipis, i, d'acord al que va explicar el regidor Jordi Carreras, es tracta de "vuit acords per a una reforma estructural dels ens locals per no haver de dependre de les ajudes financeres". D'altra banda, el regidor a l'oposició d'Independents-ERC, Arnau Queralt, va explicar que la moció amb motiu de l'escalada militar a Palestina és per "exigir el cessament dels bombardejos a Gaza i condemnar els crims sobre la població civil", la qual està sofrint un "patiment intolerable".

Al Ple d'ahir totes les regidores van llegir conjuntament el manifest del 25N, la declaració institucional del Dia Internacional per a l'Eliminació de les Violències envers les Dones.

A l'inici del Ple es va informar de diversos temes, entre d'altres, de l'activació el mateix dia del Pla SEQCAT, de la campanya per fer un bon ús de la zona blava aprofitant la posada en marxa de "SER s'ho val", de l'estat de diferents obres com el Camí de la Rovira i l'inici del projecte del pas semafòric o el resultat de l'Assemblea Jove.

Per la seva banda, el grup Independents-ERC va preguntar a l'equip de govern pel Pla SEQCAT, la sequera, el Pla d'Actuació Municipal (PAM), el Consell de Medi Ambient, la inversió en enllumenat, l'equipament de la Font del Rieral, les instal·lacions de la deixalleria i una subvenció rebuda de la Diputació de Barcelona.

Podeu visualitzar el Ple sencer al canal de Youtube de l'Ajuntament i a la vídeoacta.

 

Arxivat a: Alcaldia, General
Ple novembre
Ple novembre
Ple novembre
Ple novembre
Ple novembre
Ple novembre
Ple novembre
Ple novembre